Çibörek Nasıl Yapılır? Çibörek Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çibörek oldukça fazla sevilen ve tüketilen bir yemektir. Çoğu kişi birkaç tane çibörek yanında domates, salatalık gibi ürünler ile kahvaltı olarak tüketmeyi tercihe derken çoğu kişi çay yanında aperatif olarak yemeyi tercih etmektedir. Bu noktada bir kez yiyen bir kişi tarafından ilk araştırılan konu çibörek nasıl yapılır konusudur.

Başlıklar

Çibörek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Çibörek içerisine zevke göre farklı katkıların konulması mümkündür. Ancak hamur olarak aynı malzemelerin kullanılması gereklidir. 6 kişilik bir tarifte çibörek hamuru için gerekli malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı sirke

İçerisinde kıyma ile yemek isteyen kişiler için eklenecek olan malzemeler 300 gram kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve ¾ çay bardağı sudur. Kıymanın sulandırılması gereklidir. Sulandırılmaması sonucunda topaklanma ihtimali vardır.

Çibörek Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç malzemelerin karıştırma kabında karıştırılması gereklidir. Ancak sulu şekilde olmasına özen gösterilmelidir. Daha sonrasında harç beklerken hamur için gerekli malzemelerin bir kapta karıştırılması gereklidir. Kızartma işlemlerinde fazla yağ çekmemesi için sirke eklenmesi oldukça önemlidir.

Orta yumuşaklıkta hamur elde edilene kadar yoğrulması sonucunda bezelere ayrılmalıdır. Bezelerin orta büyükte bir tabak kadar açılması ile içerisine istendiği kadar harç eklenmelidir. Daha sonrasında katlanarak kenarlarının iyice yapıştırılması gereklidir. Daha sonrasında derin bir tavada kızartma işlemi gerçekleştirilebilir. Çibörek tarifi ile hızlı bir şekilde tamamlanan çibörekler çay saatleri ve kahvaltılar için afiyetle tüketilebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!