Çiftçiye Hibe Desteği Var mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen hibe ve destekler 2022 yılında da devam etmektedir. Tarım ile uğraşan kişilere verilecek destekler ve tarımsal destek paketleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanmıştır. Bu hibe desteklerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin izlemesi gereken birkaç adım bulunmaktadır. 

Başlıklar

Çiftçiler Hibe Desteğinden Nasıl Yararlanabilir?

Devlet teşviki ile ülkenin ekonomik büyümesi için tarım ve hayvancılık alanına ayrılan hibeden yararlanmak için çiftçilerin izlemesi gereken adımlar bulunmaktadır. Çiftçilerin çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmaları gereklidir. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmayan çiftçiler hibe desteğinden yararlanmaya hak kazanamamaktadır. Çiftçi kayıt sistemine kayıt için başvuru kısmında istenen bilgilerin eksiksiz doldurulması gereklidir. Daha sonrasında e-devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile çiftçi kayıt belgelerini sorgulayabilmektedirler.

Tarım Makinesi Hibe Desteği Şartları Nelerdir?

Çiftçilerin makine desteğinden yararlanabilmeleri için Tarım ve Oman Bakanlığı tarafından belirlenen şartlara uymaları gereklidir. Bu şartlar için öncelikle çiftçilerin T.C. vatandaşı olmaları gereklidir. Ayrıca çiftçi belgeleri bulunmalıdır. Bu belgeler çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olunması ile alınabilmektedir.

Çiftçilerin hibe desteğinden yararlanmak için makinelerini kiralamamış olmaları gerekir. Bu noktada fiyat araştırması yapılarak uygun fiyatlı bir makine alınabilir. Hayvancılık hibesinden yararlanmak için çiftçilerin hayvanlarının TÜRKVET sisteminde kayıtlı olmaları gereklidir. Hibe desteği almak için daha önce başvuru yapılmamış olması gereklidir. Ayrıca hibe desteği almak isteyen çiftçilerin vergi mükellefi olmaması gereklidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!