Cilt Kanseri Belirtileri Neler? 3 Çeşit Cilt Kanseri

cilt kanseri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemen herkesin yakalanabileceği kanser türü olan cilt kanseri belirtileri ise, öncellikli olarak ciltte fark edilir derece bir leke, leke büyüklüğü veya lekenin şekil değiştirmesidir. Lekeler ben ile karıştırılabilir. Ancak benden farklı olarak leke rengi homojen değilse, üzerinde; kaşıntı, soyulma, kanama, şişlik oluyorsa tehlike arz edebilir.

Cilt Kanseri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Cilt kanseri tedavisi hemen her hastalıkta olduğu gibi önceden fark edildiği sürece hastalık yayılmadan ve tedavisi zorlaşmadan iyileşme mümkündür. Bu kanser türü gözle görülebilir olduğu için, her bireyin aylık olarak kendi bedenini kontrol etmesi, bedenlerindeki değişiklikleri tespit edip ona göre doktora başvurması gerekmektedir. Tedavi yöntemleri şu şekildedir;

  • Kanserin ilk evresinde teşhis konuldu ise, tedavi amaçlı yapılabilecek ilk müdahale, kanserli yaranın alınmasıdır.
  • Cilt kanseri üç çeşitte olmaktadır. Bunlar: bazal hücreli, squamöz hücreli ve malign melanomdur. Bazal hücreli kanser yayılım göstermediği için tedavisi oldukça basittir. Kanserli doku alınarak tedavi gerçekleşir. Squamöz hücreli kanser ise, yayılım göstebilen kanser türüdür. Bu tür radyoterapi ile tedavi edilebilmektedir. Malign melanom ise en tehlikeli görülen cilt kanseri türü olarak, squamöz hücreli kanserden daha fazla yayılım göstermektedir. Cerrahi işlem ile kanserli hücre alınarak tedavisi mümkündür.
  • Bir diğer tedavi yöntemi olan küretaj işlemi, kanserli olan doku kaşık biçiminde bir kürekle alınıyor, bir cihazdan sağlanan elektrik akımı ile kanama durdurulduktan sonra kanser hücreleri öldürülüp ciltte iz kalmayacak şekilde tedavisi yapılabilmektedir.

Hemen her hastalıkta olduğu gibi erken bu kanser türü de teşhis ile daha kolay tedavi edilebilmektedir. Kendinizi ve çevrenizdekileri güneş ışığından koruyup, çevrenizi bu konuda bilinçlendirip, özellikle güneş kremi sürmeye teşvik ederseniz cilt kanserinden büyük ölçüde korunabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!