Cilt Kanseri Neden Olur?

01 appointment Things You Must Ask Your Dermatologist At Your Next Checkup 313204382 Albina Glisic
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cilt kanserinin diğer adı olarak bilinen melanom, aslında bir cilt kanseri türüdür. Cilt kanserleri içinde en az görülen fakat en tehlikelisi melanom türü olduğu için genelde cilt kanseri bu adla bilinir. Cilt kanserinin genel tanımı ise, cilt hücrelerin anormal büyümesi ve hücrenin DNA’sını bozmasıdır.

Cilt Kanseri Nedenleri Neler?

Cilt kanseri nedenleri arasında en yaygın görülen ve en çok bilinen neden, vücudun zararlı güneş ışınlarına maruz kalmasından kaynaklanan oluşan kanserdir.

Güneş ışınlarından dolayı oluşan kanser, her cilt türünde görülebileceği gibi açık tenli vücutlarda daha sık rastlanan, vücudun güneş gören kısımlarını daha çok etkileyen bit türdür. Fakat vücudun güneş görmeyen kısımlarında da kanser olması ihtimali vardır. Aynı zamanda vücudun sadece güneş ışığına maruz kalması değil, bağışıklık sisteminin düşmesi de cilt kanseri riskini artırır.

Cilt kanseri riskini artıran sebeplerden biri de ciltteki anormal büyüklükte benlerdir. Benlerinizin kansere dönüşmesini fark etmeniz için düzenli olarak büyüklüklerini kontrol etmeniz gerekmektedir. Ailenizde veya sizde daha önce görülmüş cilt kanseri ise sizin de hastalığa yakalanma ihtimalinizi artıran sebeplerdendir. Ek olarak, radyasyonun bilinen zararlarının yanında cilt kanseri olma riskini artırdığı söylenebilir. Sadece güneş ışığına maruz kalmak değil, bronzlaşmak için solaryumda kalmak da cilt kanserine neden olabilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!