Çocuklara Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok anne adayı veya anne, çocuklara tuvalet eğitimi nasıl verilir konusunu merak ediyor ve bu doğrultuda araştırmalar gerçekleştiriyor. Bu süreçte anne ve babalara büyük görevler düşüyor.

Anne babaların bu süreçte  çok sabırlı olması gerekir. Her şeyden önce, çocuğunuzun  neden tuvalete gitmesi gerektiğini tam olarak anladığından emin olmalısınız. Birkaç gün  külot giymeye alışması ve bebek bezi olmadan da aslında ne kadar konforlu olunduğunun farkında olması gerekli oluyor. Ebeveynler çocukla tuvaletle ilgili tüm bilgileri paylaşmalıdır. Çocuğunuzla oyunlar oynayın ve eğlenceli aktiviteler yapın. Onu banyoya götürebilir ve çişini veya kakasını teklif edebilirsiniz. Özellikle yemekten sonra çocukları lazımlığa götürebilir ve kaka yapmadan önce 2-3 dakika bekleyebilirsiniz.

Çocuklarda Tuvalet Eğitimine Ne Zaman Başlanmalıdır?

Çocuklara tuvalet eğitimi verilmesi noktasında en ideal zamanlar çocukların 24 ay ile 36 aylık arası dönemleri oluyor. Bu eğitim sürecine daha erken ya da aksine daha geç başlanması bazı problemleri de beraberinde getirebiliyor. Çocuklar geceleri yatağını ıslatmıyorsa, bezden rahatsız olup bezi sürekli çıkartma isteği duyuyorsa ve annelerini tuvalete giderken sürekli takip ediyorsa tuvalet eğitimine başlama zamanı artık gelmiş demektir.

Bunlara ek olarak çocuklar düzenli bir şekilde dışkılama gerçekleştiriyorsa ve gün içerisinde de altını hiçbir şekilde kirletmiyorsa bunlar da tuvalet eğitimi vermenin zamanının geldiğinin belirtileridir. Ebeveynler bu doğrultuda hareket etmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!