Çocuklarda Göz Tembelliği Nasıl Geçer?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göz tembelliği göz içerisinde herhangi sorun olmamasına rağmen normale oranla daha az görmesi durumunda karşılaşılan bir problemdir. Pek çok kişide ise doğuştan görülebiliyor. Bu nedenle pek çok kişi tarafından gözlerde bir görme sorunu hissedildiğinde göz tembelliği olup olmadığı merak edilmektedir.

Başlıklar

Göz Tembelliği Nedir?

Göz içerisinde bulunan sinirlerin zamanla işlevlerini yerine getirememesi mümkündür. Bu nedenle görme işlevinde yavaş bir şekilde azalma yaşanabilir. Bu noktada pek çok kişide tek gözün etkilendiği bilindir. Ancak nadiren karşılaşılsa da iki gözün de etkilenmesi mümkündür. Göz tembelliği sonucunda erkenden teşhis edilmezse ya da tedavi işlemlerine başlanmazsa kişilerde kalıcı körlük görülebilir. Bu nedenle herhangi bir belirti yaşandığında hemen bir doktora başvurulması tavsiye edilir.

Göz Tembelliği Neden Olur?

Göz tembelliği gözlerde ya da beyinde bir problem olmasa da görülebilir. Ancak bazı nedenleri bulunur. Bazı kişilerde şaşılık söz konusudur. Şaşılık göz tembelliğinin en sık karşılaşılan nedenlerinden biridir. Bazı kişilerde ise iki gözün numaraları farklı olabilir. Bu durumda birinin diğerine göre daha fazla farkı olduğunda göz tembelliği nedeni olarak görülür. Her iki gözden gelen sinyaller farklı olduğu için bir tanesi beyin tarafından yok sayılır.

Göz tembelliği nedenleri arasında göz kapağı düşüklüğü de bulunur. Göz kapağının görüş açısını etkilemesi sonucunda zamanla göz tembelliği yaşanabilir. Ayrıca gözlerde katarakt bulunması da göz tembelliği nedenlerinden bir tanesi olarak bilinir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!