Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemevleri Temel Atma Töreni’nde Konuştu

cumhurbaskani erdogan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te katıldığı Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Merkezi’nin temel atma töreninde konuştu. Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurdeleyi kesmesiyle merkezin temeli atılmaya başlandı.

Başlıklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Törende Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahkulu Sultan Dergâhı ve Cemevi’nde düzenlenen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni’ne katılarak burada bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye genelinde inşası tamamlanan 4 cemevi açılışı ve 7 cemevi temel atma töreni vesilesiyle bir araya geldiklerini ifade eden Erdoğan, vatandaşlara 4 cemevinin hayırlı olmasını diledi ve bu eserlerin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kültür ve Cemevi Başkanlığı Kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alevi-Bektaşi vatandaşların ve mekânlarının tüm sorunlarının takibini yapacak olan kurumsal bir yapıyı kuracaklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulacak olan Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın tüm cemevlerinin yönetimini üstleneceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar kamu güvencesi ve desteği ile çalışmaların yürütüleceğini söyledi.

cemevleri toreni

Ülke genelinde inşası tamamlanan 4 cemevi açılışı ve 7 cemevi temel atma töreninin gerçekleştirildiği bilgisini veren Erdoğan, bu eserlerin Alevi-Bektaşi vatandaşlara ve ülkeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Bu mekânların aşk ocağı, edep ocağı ve gönül ocağı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, buraların Hz. Peygamber’e ve ehl-i beytine âşık olanların durağı olduğunu vurguladı. Medeniyetimize hayırlı insanların buralarda yetiştirildiğini söyleyen Erdoğan, Hacı Bektaş-ı Veli ile evlatlarının ocakları bu amaçla kurduklarını belirtti.

Hak dostlarının irfanlarıyla ve nazarları ile kurulan bu büyük medeniyete sahip çıkmanın herkesin vazifesi olduğuna işaret eden Erdoğan, dünyada baki olanın sadece muhabbet ve onunla birlikte gelen mükellefiyetler olduğuna dikkat çekti. Bugün karşı karşıya kalınan imtihanların aşkla, muhabbetle, beraberlik ve kardeşlikle göğüslenebileceğine vurgu yapan Erdoğan, milletimizin karşı karşıya kaldığı her tehdidin üstesinden bu muhabbetle geldiğini hatırlattı.

Alevi-Bektaşi Toplumunun Sorunları

Alevi-Bektaşi toplumunun sorunlarının çözümü konusunda kapsamlı bir hazırlık yaptıklarını kaydeden Erdoğan, toplam 1585 cemevi ziyaret edilerek vatandaşların dinlenildiğini söyledi. Valilikler aracılığı ile çözülebilecek tüm sorunlar için talimatlar verildiğini söyleyen Erdoğan, ayrıca daha kapsamlı ve köklü çözümler için ayrıntılı çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti. Bu çalışmalar kapsamında cemevlerinde erkân hizmetlerini yürütmekten sorumlu önderlerden bu kurumsal yapı içerisinde kadro verileceği bilgisini aktaran Erdoğan, ülkemizin demokratikleşme reformlarından en önemlilerinden biri olan bu adımların hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının son bölümünde ise, son günlerde gündeme gelen hak ve özgürlükleri daha ileri götürmek fırsatı olarak gördüklerini sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından toplu açılış için Ankara, Erzurum,  Elazığ, Erzincan ile temel atma törenleri için Kütahya, Denizli, Burdur, Bilecik, Aydın, Kayseri ve Kırklareli’ne canlı bağlantı gerçekleştirdi.

cemevleri

6 Ay İçerisinde Tamamlanacak

Temel atma töreninde ayrıca Dernek Başkanı Ali Erdoğan ve Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya da birer konuşma yaptılar. Toplam 604 metrekare alanda inşa edilecek olan Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Merkezi’nin 2 katlı olacağı ve 6 ay içerisinde tamamlanacağı öğrenildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!