Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in 27. Dönem Açılışında Konuştu

cumhurbaskani erdogan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. dönem 6. yasama yılının ilk oturumunda açılış konuşması gerçekleştirdi.  Erdoğan, özellikle yeni anayasa konusuna dikkat çekti.

Başlıklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Anayasa Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM‘nin 27. dönem 6. yasama yılının ilk oturumunda kamuoyu tarafından merak edilen birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının ilk bölümünde “Gazi Meclis” vurgusu yapan Erdoğan, 15 Temmuz 2016 gecesinde darbecilere direnen ve milli mücadelenin üstünlüğünü bir kez daha gösteren meclisin dünyada istisna bir yere sahip olduğunu söyledi. Özellikle yeni anayasa vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasayı gençlere hediye edecekleri bir kazanım olarak gördüklerini ifade etti. Anayasa hususunda çalışmaları en kısa sürede tamamlayacaklarını belirten Erdoğan, meclisin yeni dönemde Türkiye’yi hakkı olan yeni anayasa ile buluşturacağına ve darbe dönemlerinin son izini sileceğine inandığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Zammı İçin Tarih Verdi

Enflasyonda yaşanan artışın meydana getirdiği kayıpları önlemek üzere asgari ücreti ve emekli maaşlarını yılbaşında önemli oranda artırdıklarını hatırlatan Erdoğan, Temmuz ayında yapılan ilave düzenlemeler sayesinde bu artışları devam ettirdiklerini söyledi. Önümüzdeki yılbaşında tüm ücretlerde yaşanan kayıpların telafi edilmesini temin edecek şekilde tekrar gözden geçirileceğini vurgulayan Erdoğan, hiçbir vatandaşın enflasyonun altında ezilmesine asla izin vermeyeceklerini belirtti. Dolayısıyla, asgari ücret zammı ve emekli maaşı zammı konularında yılbaşında yeni düzenlemelerin gündeme gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Toplu Konut Hakkındaki Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, TOKİ yetkisinde 1 milyon 170 bin konut inşa edildiği bilgisini vererek, yaklaşık 3 milyon konutun da dönüşümünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Yine yaklaşık 12 milyon vatandaşın yeni ve güvenli konutlara kavuştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut amaçlı arsa üretimini 1 milyona çıkaracaklarının altını çizdi. Son olarak, 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedeflerinin olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün itibariyle Türkiye genelinde 455 millet bahçesi yapıldığı bilgisini paylaştı.

Ticaret Hacmi Bilgilerini Paylaştı

Ekonomik gelişmelere de değinen Erdoğan, ticaret alanında yıllık 36 milyar dolar civarında olan ihracatı 250 milyar doların üzerine çıkardıklarını söyleyerek, dış ticaret hacminin geçen yılki 500 milyar dolar sınırına dayandığını vurguladı. Sanayi ve teknolojide yapılan yatırımlara değinen Erdoğan, 142 yeni Organize Sanayi Bölgesi, 25 endüstri bölgesi ve 87 teknopark kurulduğunu belirtti. Yine Milli Uzay Programı’nın oluşturulduğunu hatırlatan Erdoğan, 2023 yılında 1 Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilmesi sürecini başlattıklarını söyledi. Yerli elektrikli otomobil TOGG ile ilgili bilgiler de paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gemlik’te kurulan fabrikanın 29 Ekim tarihinde açılacağını ve seri üretimin başlayacağı müjdesini verdi.

Dış Politikayı Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politikadaki gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna krizindeki Türkiye’nin tutumunun ülkenin barışını, istikrarı, insanı ve insan hayatını merkeze alan dış politikasının en son örneği olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu sürecin başlangıcında kimi çevrelerin yoğun baskılarına maruz kaldıklarını hatırlattı. Özellikle dış güçler ve onların içerideki sözcüleri vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin çıkarlarını merkeze alarak dış politika kararlarının belirlendiğini söyledi.

Küresel Kriz Vurgusu

Yaşanan küresel krize dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’yi geliştirmek ve büyütmek, milletin refahını artırmak ve hayatını kolaylaştırmak için mücadele ettiklerini söyledi. Küresel krizin baskısı yanında Türkiye’ye yönelik saldırıları da göğüslemek mecburiyetinde kaldıklarını vurgulayan Erdoğan, kendi özgün ekonomi modelimizi inşa ettiklerini kaydetti. Ekonomik araçlar üzerinden Türkiye’ye diz çöktürmek amacıyla yaşanan sinsi oyunlara işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ekonomi modelinin hem ülkenin gerçekleri ile hem de potansiyeli ile en üst düzeyde uyumlu olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Ekonomi Modeli’nin başarısında geçen 20 yılda ülkeye kazandırdıkları altyapının önemine işaret eden Erdoğan, bu altyapı sayesinde yakalanan üretim ve istihdam gücünün çok büyük katkısının bulunduğunu sözlerine ekledi. Ekonomi modelinin merkezinde insanımızın bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmeyi hedeflediklerini söyledi. 2002 yılında ülkeyi yönetme sorumluluğunu devraldıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 20 yıl içerisinde Türkiye’ye asırlık eser ve hizmetler kazandırdıklarını söyledi. Eğitime de değinen Erdoğan, eğitime ayrılan yıllık bütçeyi 304 milyar liranın üzerine çıkardıklarını belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!