Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Futbol Tarihi Sergisi Açılışında Konuştu

Cumhurbaskani Erdogan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi“ açılış törenine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Başlıklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açılış Konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda düzenlenen “Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi” açılış töreninde konuştu. Sergide milli takımın dünya üçüncülüğünün başarılarını gösteren malzemelere dikkat çeken Erdoğan, serginin futbol kardeşliktir teması ile oluşturulmuş olduğunu ifade etti. Serginin açılışını yapmak üzere bir arada olduklarını belirten Erdoğan, arşivlerden toplanan eserlerin ve belgelerin bir araya getirilmesi ile serginin düzenlendiğini söyledi. Pek çok kişinin muhtemelen ilk defa göreceği belgelerin mazimizin derinliğini ifade ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanları tüm ayrımlardan bağımsız olarak bir araya getiren futbolun kuşatıcılığıyla karşılaştırılabilecek çok az şey bulunduğunu söyledi.

Sahadaki yüksek nabızlı rekabeti kardeşliği bozmayacak şekilde sürdürmenin sporseverlere mahsus bir davranış olduğunu vurgulayan Erdoğan, kendileri için esas olan; seyircilerin sergiledikleri dostluk görüntüleri olduğunu söyledi. Aylarca süren bir çalışma sonucunda serginin açılmasında emeği geçenleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 kupayı ortadan bölmek suretiyle adeta barışa selam çakan bir anlayışın bu sahalarda vücut bulduğu bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

Turk Futbol Tarihi Sergisi

Gençlik Döneminden Örnekler Verdi

Kâğıttan futbol topları ve taşlardan kale direği oluşturdukları günlerden buralara geldiklerini hatırlatan Erdoğan, çamur sahalarda futbol oynadıkları günleri unutmanın mümkün olmadığını söyledi. Dünyanın en kabiliyetli oyuncularından Lefter’i açık türbin kartı ile Dolmabahçe’ye ücretsiz girerek izlediklerini hatırlatan Erdoğan, Lefter’in herkes tarafından futbolun ordinaryüsü olarak anlatıldığını belirtti. Baba Hakkı’nın futbolcuların tamamının ağabeyi olarak görüldüğünü söyleyen Erdoğan, Sarıyerli Dozer Cemil’in tutku ile bağlı olduğu takımının renklerine gönül verdiğini, Metin Oktay’ın ise şutları ve özellikle hava toplarına yükselişteki özellikleri ile hafızalarda yer aldığını hatırlattı.

futbol

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “36 stadyum yapıldı”

Futbol endüstrisinin büyüdükçe başka önceliklerin aldığının farkında olduklarını ifade eden Erdoğan, “futbol kardeşliktir” mesajını tüm gönüllere vermek için daha çok emek vermeleri gerektiğine olan inançlarının güçlendiğini vurguladı. Şimdiki gençlerin kendileri gibi toz, toprak ve çamur içinde debelenmemeleri için altyapılı seferberliği gerçekleştirdiklerine işaret eden Erdoğan, seyirci kapasiteleri 10 bin ila 70 bin arasında değişen 36 stadyum inşa ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda her yaştan insanın spordan kopmamasını sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve açılışı vesilesiyle bir araya geldikleri Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi’ni önemli bir hizmet olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!