Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklamalar

cumhurbaskani
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’in Kuva-yi Milliye Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap ederek açıklamalarda bulundu. Ardıçtepe Barajı, Çamlık Millet Bahçesi ve Balıkesir OSB ile birlikte yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde konuşan Erdoğan, faizlerin her geçen ay inmeye devam edeceğini belirtti.

Başlıklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimse bu konuda akıl vermesin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında faizlerde uygulanan indirim konusuna değinerek, kendisinin görevde olduğu sürece faizin her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edeceğini söyledi ve kimsenin kendilerine bu konuda akıl vermemesini vurguladı. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Balıkesir’in kendilerinin yanında olduğu sürece aşamayacakları hiçbir engelin ve üstesinden gelemeyecekleri hiçbir sıkıntının olmadığını vurgulayan Erdoğan, konuşmasının ardından partisinin genişletilmiş il meclisi toplantısına katılacağını söyledi.

erdogan

Yatırımlar ve Projeler Hakkında Bilgiler Verdi

Toplu açılış törenindeki konuşmasında söz konusu yatırımlar ve projeler hakkında bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplamda 10 milyar 819 milyon TL tutarındaki harcama ile birlikte 37,5 milyar TL’yi geçen 357 yatırım projesinin toplu açılışını yapacaklarını söyledi. Yola çıkarken eğitim, sağlık, adalet ve emniyet 4 ana başlığını gündeme getirdiklerini hatırlatan Erdoğan, ardından bu 4 ana başlık yanında enerji, ulaşım, tarım ve dış politika ile Türkiye’yi 20 yılda yükselterek güçlendirdiklerini söyledi. Göreve geldiklerinde 30 milyar dolarlık ihracatın olduğunu hatırlatan Erdoğan, bugün artık ihracatın 250 milyar dolara yaklaştığını ifade etti. Türkiye’nin kasaba devleti olmadığı söyleyen Erdoğan, 6’lı masanın bundan anlamadığını ve onların daha adaylarını bile tespit edemediklerini dile getirdi.

“Kayıpları Telafi Edecek Adımlar Atılmaya Devam Edecek”

Vatandaşların refah düzeylerinde yaşanan kayıpları en iyi kendilerinin bildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu telafi edecek tedbirleri de yine kendilerinin aldıklarını ve yılbaşında refah kayıplarını biraz daha telafi edecek adımları atacaklarını belirtti. 15 kez seçim kazanamayan Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan, milletin ona inanmadığı için bu yetkiyi vermediğini söyledi. Türkiye’nin ve vatandaşların hiçbir meselesinde olmadığı gibi hayat pahalılığı konusunda da gözlerini gerçeklere kapamadıklarını vurgulayan Erdoğan, mevcut sıkıntıları Allah’ın izniyle kendilerinin çözebileceğini ifade etti.

Yatırımcıların faize ezilmeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımların yüksek faizle mümkün olamayacağını ve bu yüzden düşük faiz politikası uyguladıklarını söyledi. Türkiye’yi bugünlere eser ve hizmet siyasetleri ile nasıl taşıdılarsa, yine aynı şekilde Türkiye yüzyılına giden yolu da inşa edeceklerini söyleyen Erdoğan, Türkiye’yi eski istikrarsız ve özgüvensiz günlerine çevirmek isteyenleri halkın çok iyi bildiğini söyledi.

acilis

TOKİ Projeleri

Vatandaşı sokakta bırakmadıklarını belirten Erdoğan, TOKİ kanalı ile Balıkesir‘de 11 bin 814 konut projesini hayata geçirdikleri bilgisini paylaştı ve “İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi”ne Balıkesirliler tarafından bugüne kadar yaklaşık 42 bin başvuru yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından toplu açılışlar gerçekleştirilirken, tüm açılışlar meydanda bulunan vatandaşlara canlı yayın ile sunuldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!