Dar Gelirlilere Destek Paketi Detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dar gelirlilere destek paketi haberlerinin ardından pek çok vatandaş paket detaylarını sorupğ araştırmaya başladı. Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dar gelirlilere yönelik yardım paketi içeriklerinin açıklanacağını müjdeledi. Paket detayları belli oldu.

Hazinee ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıkladığı borcun maliyeyi fazla zorlamadan geri ödenmesine yönelik paketin detayları pek çok vatandaşın durumunu hafifletecek. Yaklaşık 6 milyon vatandaşın 30 milyar TL’lik borcu temizlenecek. Devlet, elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlar için sözleşmeden doğan yükümlülükleri üstlenecek. Devlet, yaklaşık 1 milyon vatandaşın 2.500 TL’ye kadar olan borcunu icra yoluyla üstlenecek ve mülk yönetim şirketlerine devredecek.

Dar Gelirlilere Destek Paketi Detayları Pek Çok Vatandaşı Memnun Edecek

Özellikle düşük gelirli zorunlu borçlar için bir paket olacağı açıktı, ancak 6 milyon vatandaşın da dahil olduğu bazı detaylar ortaya çıktı. Temel ihtiyaçlar arasında sayılan su, elektrik, telefon ve doğalgaz gibi borçlar yüzünden icraya düşen vatandaşların borçlarını devlet üstlenecek. Yaklaşık 1 milyon vatandaşın varlık yönetim şirketi bünyesindeki 2.500 TL’lik borcu kapatılacak.

Paketin ikinci ayağı, varlık yönetimi şirketleri tarafından takip edilen bekleyen alacaklardır. Devlet tarafından yaklaşık 1 milyona varan vatandaşın icra takibine düşmüş olan borçlarını devralacak ve mülk yönetim şirketlerine devredecek. Bu borçların 2.500 TL’lik kısmı devlet tarafından devralınacak. Bu yönetmelik, bir yasa tasarısı kapsamında direkt olarak yürürlüğe girecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!