Deneyap sınav sonuçları açıklandı mı 2022?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji alanında üretim için yetenekli öğrencilerin seçildiği Deneyap sınavları Şubat ayında gerçekleşmişti. Deneyap sınavına giren öğrenciler ve aileleri tarafından sınavın sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığı merak konusudur. Ayrıca 2022 Deneyap sınavı sonuçlarının nereden öğrenileceği de merak edilmekte ve araştırılmaktadır.

Başlıklar

Deneyap sınavı nedir?

Deneyap sınavı ile teknoloji alanında bir şeyler üretmeye yetenekli gençler seçilmektedir. Deneyap sınavı 2017 yılında başlatılmıştır ve 4. Sınıf, 5.sınıf, 8. Sınıf, lise hazırlık ve 9. Sınıflar için gerçekleştirilmektedir. İki aşamadan oluşmaktadır. Ortaokul öğrencileri için 12 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilen sınav, lise öğrencileri için 13 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Geleceğin teknoloji yıldızları programına dâhil olan öğrenciler Robotik ve Kodlama, Enerji Teknolojileri, Siber Güvenlik, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Yapay Zekâ ve İleri Robotik gibi alanlarda 24 ay boyunca eğitim alacaklardır. Eğitimlerin sonunda 12 ay boyunca diğer öğrenciler ile birlikte proje üretmeleri mümkün olacaktır.

Deneyap sınav sonuçları açıklandı mı?

Şubat ayında gerçekleştirilen Deneyap sınavının açıklanıp açıklanmadığı merak edilmekteydi. Ancak Deneyap öğrenci seçme sınav sonuçlarının resmi internet sayfalarında açıklandığı duyurulmuştur. Geleceğin teknoloji yıldızlarının belirleneceği sınav sonuçlarına erişmek oldukça basittir. Öğrencilerin ya da ailelerinin Deneyap sınav sonuçları 2022 erişmesi için buradaki internet sitelerine girmeleri yeterlidir. İnternet sitesi üzerinden sonuçlara erişmek mümkündür. Ailelerin ya da öğrencilerin site üzerinden paylaşımları takip etmesi gereklidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!