DGS Tercihleri Başladı mı? DGS Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 Dikey Geçiş Sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak adaylar tarafından DGS tercihleri başladı mı merak edilmektedir. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilmektedir. DGS tercih işlemleri ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzuna göre yapılacaktır. Ancak heyecanlı bekleyiş devam etmektedir.

Başlıklar

DGS Nedir?

Kısaca DGS olarak bilinen Dikey Geçiş Sınavı 2000 yılından beri meslek yüksekokullarından ya da ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için her yıl ÖSYM tarafından Temmuz ya da Ağustos aylarında düzenlenen sınava verilen isimdir.

DGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları 11 Ağustos’ta açıklanmıştı. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih günlerinin ne zaman olacağına olan merak artmıştır. 2021 yılında açıklanan sonuçların ardından DGS tercihleri 27 Ağustos ile 7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmişti. Tercih işlemleri ise sonuçların ardından 15 Eylül tarihinde alınmaya başlanmıştı.

2022 DGS tercih sonuçları 11 Ağustos’ta açıklandığı için DGS tercihlerinin Eylül ayında alınması beklenmektedir. Geçen yıla göre çok büyük bir değişim olması beklenmemektedir. Ancak tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

DGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

DGS tercihleri adayların sonuçlarını öğrendikten sonra ÖSYM üzerinden yapılmaktadır. ÖSYM’nin kendi internet adresi üzerinden öğrenilmesi mümkündür. Tercih süresinin ise ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzundan ulaşılması mümkündür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!