Dikkatler Fed Toplantısında

Dikkatler Fed Toplantısında
Dikkatler Fed Toplantısında
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde para politikasında sıkılaşmaya giden Amerikan Merkez Bankası Fed’in faiz kararı merakla bekleniyor. Yaklaşık 75 puan faiz artırması beklenen Fed’in kararı öncesi tüm piyasalarda yoğun bir hareketlilik söz konusu.

Başlıklar

Fed Bugün 21:00’de Toplanacak

Bugün Türkiye saati ile 21:00 sularında rutin faiz kararını açıklayacak olan Fed, daha önce faiz artırımına gideceğinin sinyallerini vermişti. Tüm dünya piyasalarının bir kulağı Fed’in kritik kararında. Yaklaşık 20 sene sonra ilk kez Euro’nun doların altında kalması ile birlikte Avrupa Merkez Bankası da geçtiğimiz günlerde faiz artırma kararı almıştı. Bu gelişmeler ışığında altın ve petrol fiyatları ise düşüş sürecine girdi.

Enflasyon Nedeniyle Para Politikasında Sıkışma

Uzun bir süredir gevşek para politikası izleyerek dünya piyasalarına yoğun miktarda dolar arz eden Fed, son dönemde artan enflasyon ile birlikte bir dönemin sona erdiğini, artık para politikasında sıkı tedbirler alacaklarını belirtmişti. Özellikle 2022 yılı içinde birkaç kez faiz artırımı olacağını önceden duyuran Amerikan Merkez Bankası’nın bu toplantısında da faiz artırımına gideceği tahmin ediliyor.

Pandemi Ve Savaş

Özellikle son üç yılda üretim ve tedarik zincirini ciddi oranda etkileyen pandemi ile birlikte Rusya – Ukrayna savaşı da dünya piyasalarına olumsuz şekilde yansıdı. Tüm dünyada görülen enflasyonist ortam nedeni ile bir süre daha sıkı para politikasının devam edeceği düşünülüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!