Diş İpi Neden Önemli?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diş ipi diş hijyeni ve diş sağlığı için kullanılması gereken bir araçtır. Ağız sağlığına önem vermek sadece ağız kokusunu yok etmek ile sağlanmaz aynı zamanda çürükleri, diş eti rahatsızlıklarını ve diş rengi değişimi gibi dış etkenlerden oluşan durumları da kontrol altına almanız gerekir. Diş ipi kullanımının en az diş fırçası kadar yaygın olması ve ağız sağlığı / ağız bakımı konusunda günlük rutin haline gelmesi gerekmektedir.

Diş ipinin kullanımı diş fırçalamadan önce mi yoksa sonra mı olmalıdır sorusunun yanıtını uzmanlar diş fırçalamadan önce diş ipi kullanımının daha doğru olduğunu belirtiyor. Diş ipi kullanımı diş fırçalarının erişemediği yerlere erişerek yemek artıklarını diş arası bölgelerinden temizler ve böylelikle çürük oluşumu / ağız kokusu engellenmiş olur. Diş ipi ve diş fırçalama düzenli olarak yapıldığında dişler her zaman sağlıkla ışıldar.

Diş İpi Kullanmak Neden Gereklidir?

Diş sağlığı için diş fırçalamak çoğu zaman yeterli değildir. En düzgün dişlerde bile diş fırçasının erişemediği yerler vardır ve diş fırçası tek başına dişleri temizleyemez. Diş plakları, dil temizliği ve diş genel temizliği için diş fırçası ve diş ipi çok önemlidir. Diş fırçası ve diş ipi diş eti hastalıklarını da önler ancak diş ipinin kullanılmadığı durumlarda diş bakımı eksik sayılır. Diş ipi ile yapılan ağız bakımı dişten plakların uzaklaşmasını sağlar ve diş sağlığını uzun vadede korur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!