Diş İpi Nasıl Kullanılır?

dis ipi nasil kullanilir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gün içinde diş fırçalama zamanlarının genellikle yemeklerden sonra olması tercih edilir. Çünkü yemek artıklarının diş arasında çürüğe sebep olabilecek kalıntı bırakmasından endişe edilir. Ayrıca diş plakları yemekten sonra rahatsız edici bir pürüzde olur ve diş fırçalama işlemine ihtiyaç duyulur. Ancak sadece diş fırçası ile yapılan diş temizliği dişlerdeki plakları temizleme konusunda ve diş eti sağlığı için yeterli olmaz.

Dişleri destekleyen yumuşak dokularda diş ipi kullanılmadığı zamanlar(yemeklerden sonra dişler fırçalansa bile) sık sık ağız enfeksiyonu oluşabilir. Çünkü doğru ve tam bir şekilde ağız temizliği / ağız bakımı yerine getirilmediği zaman diş ve diş eti üzerinde yoğun bir şekilde bakteri birikir.

Başlıklar

Diş İpi Diş Fırçalamadan Önce Uygulanmalıdır

Diş ipi düzenli bir şekilde kullanıldığı sürece sırası çok da önemli değildir fakat en doğru şekilde ağız bakımını gerçekleştirmek istiyorsanız diş ipi kullanımını diş fırçalamadan önce yapmanız gerekir. Diş ipinin diş fırçasından önce kullanımı  plakları daha fazla uzaklaştırmaya yarar. Diş fırçaladıktan sonra diş ipi kullanımı istenmeyen diş eti kanamalarına da sebep olabilmektedir.

Diş İpi Kullanamayanlar Ne Yapabilirler?

Diş ipi kullanımı gibi dişlerin arasındaki yiyecek artıklarını ve plakları kolaylıkla temizleyebileceğiniz başka ağız ürünleri de mevcuttur. Diş banyosu denen basınçlı su püskürtücü, ağız içi hijyeni önemli ölçüde sağlayan günümüz diş sağlığı araçlarından birisidir. Diş ipi kullanmakta zorlananlar diş banyosunu kolaylıkla kullanabilirler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!