Diyet Hamburgeri Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyet hamburgeri özellikle sağlıklı beslenmek isteyen kişiler tarafından tercih edilen bir yemektir. Hem lezzetli hem de hafif yapısı ile diyetlerle çoğu zaman normla hamburgerlerin yerine tercih edilir. Neredeyse 440 kcal civarında kalori barındırıyor olması ile hem hamburger lezzeti unutulmuyor hem de sağlıklı beslenmekten geri kalınmıyor.

Başlıklar

Diyet Hamburger Tarifi

Diyet hamburger tarifi için belirli malzemelere ihtiyaç vardır. Diyet bir hamburger olabilmesi için tam tahıllı hamburger ekmeğine ihtiyaç duyulur.  180 gram yağsız dana kıyma, ½ diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı galeta unu, 1 tatlı kaşığı sirke, 2 dilim light kaşar peynirine ihtiyaç duyulmaktadır. Bunların dışında zevke göre soğan, domates ve marul eklenebilir. Ayrıca baharat olarak tuz, karabiber ve kimyon eklenecektir.

Diyet Hamburger Nasıl Yapılır?

Diyet hamburgeri yapılışı için öncelikle kıyma, sarımsak, galeta unu, sirke ve baharatların bir kaba alınması gerekir. Yoğurma işlemlerine başlanır. Yoğrulan hamburger karışımını ekmeğe uygun bir boyutta köfte şekli verilmelidir. Tavanın ısıtılması ve hafifçe yağlanması gereklidir. Yağ ısındıktan sonra köftelerin çevrilerek her iki tarafının eşit pişmesi gereklidir.

Diğer bir tavaya hamburger ekmeğinin koyulması gerekir. Üzerine kaşar peyniri koyulduktan sonra peynirin erimesi gereklidir. Kolay erimesi için kapak kapatılabilir. Peynir eridikten sonra domates ve marul eklendiğinde leziz ve hafif hamburger hazır olacaktır. Yanında fırında yapılacak patatesler ile mükemmel bir öğün olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!