Doğalgaz Aboneliği Nasıl Açtırılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde birçok evde kullanılan doğalgaz, ev içerisinde birçok işlemin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Ayrıca eskiden sadece şehirlerin merkezlerinde kullanılan doğal gaz küçük yerleşmelere de yayılmıştır. Bu nedenle kişiler tarafından sıklıkla yapılan aramalar arasında doğalgaz aboneliği nasıl açtırılır konusu da yer almaktadır.

Başlıklar

Doğalgaz Aboneliği Nasıl Açtırılır?

Daha öncesinde doğalgaz kullanımı yapılmayan bir abone için öncesinde doğalgaz bağlantı sözleşmesi yapılması gereklidir. Bu noktada doğalgaz binanın iç tesisatına bağlanılır ve işlemler tamamlanır. Bu işlemler yapılırken abone bağlantı bedelinin ödenmesi gereklidir. Bu bedel ile doğalgaz işlemlerine başlanır. İşlemlere başlandığında ücret iadesi yapılamamaktadır.

Daha öncesinde bina içerisinde doğalgaz bulunuyor ise kişilerin abonelik işlemleri için doğalgaz dağıtım binalarına, internet siteleri üzerinden ya da e-devlet üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

Doğalgaz Aboneliği İşlemleri İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Konut doğalgaz aboneliği için kişilerden nüfuz cüzdanı, TC kimlik numarası, tapu ya da kira kontratı ve tesisat numarası istenmektedir. Ancak işyeri gibi yerler için, konut doğalgaz aboneliği için istenen evrakların yanında kaşe, vergi levha fotokopisi, ticaret sicili gazetesinin ilgili sayfasından bir fotokopi ve imza sirküleri ile yetki belgesi fotokopisi istenmektedir.

Kullanıcılar ayrıca e-devlet üzerinden de doğalgaz aboneliği başvurusu yapabilmektedir. Doğalgaz abonelikleri 2 ila 4 iş günü içerisinde açılmaktadır. Açıldıktan sonra doğalgaz kullanımına başlanabilir. Doğalgaz faturaları ödemeleri de oldukça kolay bir şekilde internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!