Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

1024545
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabine toplantısının ardından pek çok açıklamada bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara doğalgaz yardımı yapılacağını duyurdu. Bunun üzerine pek çok vatandaş, doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır konusunu internet platformları üzerinde araştırmaya başladı.

Dar gelirlilere yönelik yapılan doğalgaz yardımları geçtiğimiz sene de yapılmıştı. Erdoğan, 5 Eylül’den itibaren yardım taleplerinin e-devlet üzerinden gönderileceğini duyurdu. Geçen sefer doğalgaz altyapısı olan ve doğalgaza bağlı 647 ilçe/ilde yaşayan tüm vatandaşların ihtiyaç duymaları halinde destek talebinde bulunabilecekleri duyurulmuştu.

Yardım almak isteyen kişiler, e-Devlet ile ilgili platform üzerinden gerekli bilgileri doldurarak başvuru sürecini tamamlarlar. Başvuru değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra uygun koşullarda ödeme yapılacaktır. Ödeme tarihleri ise başvuruların tamamlanması ve yardım almaya hak kazananların belirlenmesine yönelik belirlenecektir.

Başlıklar

Doğalgaz Yardımı Başvuru Ekranı

Doğalgaz yardımından faydalanmak için e-devlet üzerinden başvurmanız yeterlidir. Doğalgaz yardımı başvuru ekranı açılmalı ardından Açılan formda gerekli bilgileri girerek başvuru yapabilirsiniz.

Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Doğalgaz yardımı başvuru şartları da pek çok vatandaş tarafından araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Doğal Gaz Tüketimi Destekleme Programı’ndan bir hanenin yararlanabilmesi için başvuru sahiplerinin;

• Türk vatandaşı olmak,

• E-devlet portalları aracılığıyla finansman programlarına başvurmak,

• Doğalgazın hizmet verdiği ilçe/şehir sakinleri arasında bulunmak,

• Bir konutun ön ödemeli veya faturalı sayacına bağlı bir doğal gaz aboneliğine sahip olması.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!