Doğalgaz Yardımı Ödeme Tarihi Belli Oldu

Dogalgaz Yardimi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğalgaz yardımı konusunun da yer aldığı gündeme ilişkin birçok konunun görüşüldüğünü Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ayrıntılar paylaşıldı. Buna göre, ihtiyaç sahibi ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 900 ile 2.500 TL arasında değişen miktarlarda ödeme yapılacak.

Başlıklar

Doğalgaz Yardımı Tarihi

Doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül 2022 tarihinde e-Devlet üzerinden yapılmaya başlanmıştı. Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz yardımları konusunda ödeme tarihini paylaştı. Doğalgaz desteği kapsamında 3 milyon hanenin ödemelerinin bu hafta içerisinde yapılacağı bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz yardımının kış dönemi ilk grup ödemesinin yine bu hafta içerisinde gerçekleşeceğini söyledi.

Yeni başvuru döneminde ev sahiplerinin yanı sıra kiracıların da doğalgaz desteği kapsamına alındıklarını söyleyen Erdoğan, hane başına 900 TL ile 2.500 TL olacak şekilde doğalgaz yardım miktarını artırdıklarını söyledi. Kronik hastası bulunan ve yaşam destek cihazı kullanan ailelere %5 ilave yardım yapılacağını belirten Erdoğan, yaklaşık 3 milyar TL’lik doğalgaz desteği vererek vatandaşları karda kışta sıcak bir yuvaya kavuşturmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Dogalgaz destegi

Doğalgaz Yardım Tutarı

Hatırlanacağı üzere, doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül 2022 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden başlamıştı. İhtiyaç sahibi olmak koşuluyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ile beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan tüm vatandaşların destekten yararlanabileceği duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şartları uygun olmadığı için diğer yardımlardan faydalanamayan 831 bin vatandaşa Temmuz ayında 427 milyon TL destek sağlandığını hatırlatarak, 1,6 kişinin 1 milyar TL’yi bulan Ağustos ayı ödemelerini ise 7 Eylül’de yaptıklarını söyledi.

Gelir düzeyi belirli bir rakamın altında kalan vatandaşlara koruyucu önleyici tarzda destek olacak yeni programlar geliştirdiklerini açıklayan Erdoğan, Türkiye Aile Desteği kapsamında 2,5 milyon vatandaşa 3,2 milyar TL ödemenin bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı bilgisini verdi. Aynı şekilde elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon TL tutarındaki ödemelerinin bu hafta içerisinde yapılacağını belirten Erdoğan, doğalgaz yardımının 2022 kış dönemi ilk ödemesinin de bu hafta içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Dogalgaz Tuketim Destegi

Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği programından yararlanabilmek için başvuru sahiplerinin şu şartlara sahip olması gerekmektedir:

• Türk vatandaşı olması,

• E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

• Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

• İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması

• Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

• Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi.

Öte yandan, doğalgaz tüketimi desteğinin hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere verileceğini açıklara Bakan Derya Yanık ise, e-Devlet üzerinden yapılan başvuruların onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşların PTT şubelerine gidip faturalarını ibraz ederek destekler yararlanabilecekleri bilgisini vermişti. Bakan Yanık ayrıca, ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların ise destek miktarının kartlarına yansıtılacağını söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!