Dolar Zirvede, Euro ve Altın Fiyatları Çakıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar zirve yolculuğuna kaldığı yerden devam ediyor. Ancak dolar zirvede kalırken Euro ve altın fiyatlarında düşüşler görülüyor. Amerikan Merkez Bankası faiz politikası hakkında beklentiler belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Başlıklar

Doların Konumu Zirvede

Fed Başkanı Jerome Powell Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumunda konuşma yaptı. Sempozyumda yaptığı açıklamasında enflasyon ile mücadele konusunda geri adım atılmayacağının sinyali verildi. Yurt içinde ise Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ediyor. Bu nedenle herksin gözleri 2. Çeyrek GSYH verisine çevrilmiş durumda.

AA Finans’ın beklenti anketine katılan ekonomistler GSYH’nin 2. Çeyrekte yüzde 7,3 artacağını düşündüğü bilinmektedir. Bugün dış ticaret ve ekonomik güven endeksi takip ediliyor. Perşembe günü ise imalat sanayi PMI verilerinin takip edileceği bilinmekte. Borsa İstanbul2un Salı günü 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısıyla kapalı olacağı biliniyor.

Euro ve Sterlinde Yaşanan Düşüşler

Geçen hafta verilerine göre dolar bu haftaya artış ile başlarken Euro ve sterlinde düşüşler yaşanmaktadır. Ayrıca altın ve gümüş işlemlerinde de düşüşlerin yaşandığı görülmüştür. Altın ve gümüş piyasada yüzde yirmi beşi bulan bir makasla işlem görmektedir.

Fed tarafından eylülde yapılacak olan toplantının sonucunda dengelerin değişip değişmeyeceği belirsizliğini korumaya devam ediyor. Ancak enflasyon oranlarında geri adım atılmayacağı düşünülmektedir. Doların bir süre daha zirvede kalma ihtimali bulunmaktadır. Bu nedenle kısa süreli düşüşler yaşansa da dolar da artışların görülmesi olasılığı daha fazladır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!