Dolarda Hareketlilik Yukarı Doğru İvme Gösteriyor

Dolarda Hareketlilik Yukarı Doğru İvme Gösteriyor
Dolarda Hareketlilik Yukarı Doğru İvme Gösteriyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son bir hafta içerisinde uykuda olan dolarda hareketlilik yukarı doğru ivme gösteriyor. Dünden bugüne 0.07 puan yükselişle güne başlayan dolar kapanışa kadar nasıl seyir alacak yatırımcı tarafından merakla takip ediliyor.

A’dan Z’ye her alanda yansıyan dolar artışı ekonomilere zarar veriyor. Gıdadan yakıta her alanda anında gözlemlenen dolara bağlı fiyat artışı halkın alım gücüne olumsuz yansıyor.

Dolardaki Hareketliliğin Nedenleri

Dolardaki artışın ana nedenlerinden biri kredi kuruluşlarının yayınladığı raporlarda ülkenin güvenilirliliği zedelemekte yatırımcıyı geri çekmek için neden olurken, diğer etkenler ABD’ nin karşılıksız ve yasal olmayan dolar basması ve gelişmekte olan ülkelere sağladığı tahvillerden aldığı faiz, ülkenin bekası adına savunma sanayine ayırdığı ek bütçe bir diğer neden oluyor. Dolardaki hareketliliğe neden olan diğer etkenler ülke politikalarındaki istikrarsızlık, küresel kıtlık gösteriliyor.

Dün 17,84 puanla kapanış yapan dolar yatay seyrini değiştirerek bugün yeni sürprizlerle kapanışa doğru gidiyor. Şuan itibari ile dolar 0,16 değer kazanarak TL karşısında 17,8860 değer gösteriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!