Dolar’da Yükseliş Sürüyor, Yükseliş Devam Edecek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar’da yükseliş sürüyor ve bu durumda yatırımcılar ve pek çok kişi tarafından dolarda yükselişin devam edeceği ya da ne kadar süreceği merak ediliyor. Bu nedenle herkesin gözü doların ne kadar artacağı üzerindedir. Yapılacak açıklamalar ve doların hangi yönde seyir edeceği merak ediliyor.

Başlıklar

Dolar’da Yükseliş Sürüyor

Amerikan Merkez Bankası Fed ’in açıklamaları sonucunda faiz kararı açıklanmıştı. Bu faiz kararı ile dolar endeksinde aşağı yönlü bir seyir görülmüştü. Ancak yut içi piyasalarında dolar endeksinde yukarı yönlü bir ivme görüldü. Tahminleri tutan İslam Memiş’e göre Ağustos ayı kırılma ayı olacağı dile getirilmişti. Bu nedenle pek çok kişi doların seyrini merak etmekte.

Dolar’da Yükseliş Devam Edecek mi?

Amerika Merkez Bankası Fed politika faizini 75 temel puan artırmıştı. Bu nedenle Aralık 2,25 ila 2,50 arsına çıkarılmıştı. Bu noktada Türkiye içerisinde yaşanan yüksek enflasyon dolayısıyla bu yüksek faiz oranları karşısında daralmaya gidilmişti. Buna ek olarak Türkiye merkez bankası tarafından yapılan açıklamada yılsonu enflasyon tahmini 17,6 puan güncellenmişti. Bu noktada yüzde 60,4’e yükselmesi beklenmekteydi.

Doların yükselişi konusunda yukarı yönlü bir seyir görülmektedir. Bu noktada ilerleyen tarihlerde Dolar’da yükseliş beklenebilir. Olası düşüşler yaşansa da dolarda yükseliş ihtimali daha yüksektir. Ancak yakın tarihlerde doların yine 18 TL bandında seyir edeceği düşünülmektedir. Dolar kurunda haftada düşüşler ve yatay seviyede gidişiler görülse de artış yaşanma ihtimali oldukça yüksektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!