Domates Gribi Nedir, Belirtileri Neler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid-19 ve maymun çiçeği virüsleri ile sarsılan dünya şimdi de domates gribi ile karşı karşıya kalmıştır. Hindistan’da ortaya çıkan domates gribi herkes tarafından merak edilmeye başlamıştır. Özellikle bebeklerde görülen gripte belirgin ağrılar yaşanmaktadır. Tüm dünyayı korkutan diğer virüslerden sonra ortaya çıkan domates gribi oldukça tehlikelidir.

Başlıklar

Domates Gribi Nedir?

Domates gribi Hindistan’da ortaya çıkan bir hastalıktır. Grip ilk önce Mayıs’ta tespit edilmiştir. Şu zamana kadar neredeyse 82 çocukta domates gribi vakası tespit edilmiştir. Özellikle beş yaş altındaki çocuklarda ortaya çıkmıştır. Domates gribi ismi çocukların derilerinde oluşan kırmızı kabarcıklardan üretilmiştir. Aynı zamanda hastalığa yakalanan kişilerde kabarcıklar, kızarıklık, eklem ağrıları ve yüksek ateş görülmektedir.

Şu zamana kadar Hindistan’da Anchal, Neduvathar ve Areyankavu bölgelerinde görülmüştür. Yetkililer bu bölgeden çıkmaması ve yayılmaması için tedbirler almışlardır.

Domates Gribinin Belirtileri Neler?

Domates gribinin belirtileri arasında adının da verildiği kırmızı kabarcıklar yer almaktadır. Bunun dışında yakalanan kişilerde eklem ağrıları, vücut ağrıları ve ateş görülmektedir. Bu belirtilerin yanında yorgunluk da belirtiler arasındadır.

Şu an için ölümcül bir grip olduğuna dair bir açıklama yapılmamıştır. Ancak gribin bir tedavisi ve aşısı da üretilememiştir. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda en doğru çözümün bol sıvı alınması gerekliliği olduğu dile getirilmiştir. Ayrıca domates gribi oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Daha öncesinde görülen vakalar ile temas doğrultusunda bir hafta kapanma tavsiye edilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!