Dosya Uzantısı Nasıl Değiştirilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dosya uzantısı bilgisayarda bulunan dosyaların hangi format ve biçimde olduğunu belirtmektedir. Ayrıca bu uzantı ile hangi dosyanın hangi programlar ile açılabileceği de anlaşılmaktadır. Örnek verilmesi gerekirse .png bir dosya uzantısıdır ve bu uzantı dosyanın görsel imaj olduğunu ifade etmektedir. Bu örnekteki gibi dosya uzantıları ‘’.’’ nokta işaretinden sonrasında bulunur.

Başlıklar

Dosya Uzantısı Değiştirme

Bazı dosyaların farklı programlarda açılması için uzantının değiştirilmesi gerekir. Ancak uzantı değiştiğinde dosyanın türü değişmez. Dosyanın türünün değiştirilmesi için ‘’conventer’’ programlar kullanılmaktadır.

Dosya uzantısının değişmesi için uzantının görülmesi gerekir. Uzantı görülemiyorsa masaüstündeki herhangi bir klasörün açılması ve sol üstte bulunan düzenle sekmesinden arama seçeneklerinin seçilmesi gerekir. Bu noktada görünüm sekmesinden bilinen dosya türleri için uzantıları gizle seçeneğinin kapatılması gerekir. Bu şekilde tüm dosyaların uzantıları görünür hale gelir.

Bu işlemler yapıldıktan sonra dosya uzantısı değiştirme için noktadan sonraki kısım istenilen dosya uzantısı şeklinde değiştirilir. Bu şekilde dosya uzantısı değişir anca dosyanın türü değişmeden kalır.

Toplu Bir Şekilde Dosya Uzantısı Değiştirme

Dosya uzantılarının değiştirilmesi için tek tek uğraşmak gerekmez. Bu noktada ilk yapılması gereken değiştirilmek istenen dosyanın bulunduğu klasörün açılmasıdır. Daha sonrasında Shift tuşuna basılı tutulması ile tüm dosyalar seçilmiş olur. Bu işlemden sonra dosyalara sağ tıklayarak yeniden adlandır seçeneği seçilmelidir. Daha sonrasında eklenmek istenen dosya uzantısı eklenir ve entera basılması ile işlem tamamlanmış olur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!