Kırtasiye Yardımı Başladı! 2022 Eğitim Yardımı Nasıl Alınır?

Kırtasiye Yardımı Başladı! 2022 Eğitim Yardımı Nasıl Alınır?
Kırtasiye Yardımı Başladı! 2022 Eğitim Yardımı Nasıl Alınır?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrenciler, çocuklu aileler ve yoksul kişiler için devlet tarafından yapılan maddi destekler son hızıyla devam ediyor. 2022 – 2023 eğitim ve öğretim döneminin başlamasına günler kala, öğrencilere yapılan yeni bir yardım gündeme geldi. Bahsi geçen eğitim yardımı aracılığıyla öğrenciler kırtasiye yardımı alabiliyorlar. Peki eğitim yardımı nasıl alınır? E-Devlet yardım detayları neler? Kırtasiye yardımı kimleri kapsıyor?

E-Devlet Eğitim Yardımı 2022
Öğrencilere Kırtasiye Yardımı: E-Devlet Eğitim Yardımı 2022

Başlıklar

Kırtasiye Yardımı Kimlere Veriliyor?

Kırtasiye yardımı nasıl alınır?” sorusu, arama motorlarında en üst sıralara çıkmaya başladı. Yeni eğitim sezonunun açılmasına günler kala bu yardımın nasıl alınacağı konusunda binlerce öğrenci ve öğrenci velisi araştırma yapıyor.

Devlet tarafından verilen eğitim yardımı E-Devlet üzerinden başvuru yapılarak alınabiliyor ve bu yardım türü şehit ailelerine, şehit çocuklarına, gazi ailelerine veriliyor. Bunun yanı sıra raporlu sakatlığı bulunan kişiler veya bu kişilerin çocukları tarafından da bu yardım alınabiliyor.

Eğitim Yardımı Nasıl Alınır? E-Devlet Öğrenci Yardımı Ekranı

Eğitim yardımı almak için gerekli şartları karşılayan öğrenciler ve veliler, aşağıdaki E-Devlet yardım başvurusu ekranı üzerinden başvuruda bulunabilirler. Sosyal Güvenlik öğretim yardımı talebi sekmesinde görünen başvuru ekranında gerekli bilgilerin doldurulmasının ardından başvurular kısa bir süre içinde inceleniyor. Ardından uygun görülen ailelere, öğrencilere veya başvuruda bulunan velilere “Kırtasiye yardımı” olarak bilinen eğitim yardımları yatırılmaya başlanıyor.

E-Devlet Eğitim yardımı başvuru ekranı için buraya tıklayabilirsiniz.

E-Devlet Öğrenci Yardımı - Öğrencilere Maddi Destek!
E-Devlet Üzerinden Öğrencilere Yardım – Öğrencilere Maddi Destek!

Diğer Devlet Yardımları Neler?

Öğrencilere yapılan yardım dışında, 2022 yılında maddi destekler arasında şu konuda bilgi verilmişti;

  • Çocuklu annelere para yardımı,
  • Bebek bakma parası,
  • Engelli bireylere para yardımı,
  • Geçim zorluğu yaşayanlara para yardımı,
  • Covid para yardımı.

En sık adından söz edilen yardım türleri arasında 5 adet “E-Devlet para yardımı” yer alıyordu. Bu yardım türlerinden faydalanabilmek için vatandaşlar aynı şekilde E-Devlet Sosyal Güvenlik (SGK) veya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekranları üzerinden başvuruda bulunabiliyorlardı.

Bazı yardım türleri için geçerlilik süresi ne yazık ki doldu. Örneği Covid para yardımı fazlarının sona erdiği biliniyor ve koronavirüs salgınının yoğun olduğu dönemlerde tüm ailelere faz aşamalarına göre en az 1000 TL yardımda bulunulmuştu. Güncel maddi yardım başvuruları için E-Devlet üzerinden inceleme sağlayabilir, en güncel maddi destekleri öğrenmek için TeyakkuzHaber’e ait E-Devlet para yardımı haberleri sayfasını takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!