E-Devlet Aile Destek Paketi Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

E-devlet aile destek paketi başvuruları e-devlet üzerinden yapılmaya devam ediyor. Temmuz’un sonundan itibaren ödenmekte olan devlet desteği paketlerinden faydalanmak isteyenler e-devlet aile destek paketi araştırmalarına başlamıştır. Paketlerin ödeme bilgileri 2022 yılında da bakanlık tarafından takip edilmektedir.

Başlıklar

E-Devlet Aile Destek Paketi Nedir?

Her ay düzenli olarak ihtiyacı olan ailelere verilen ödemelere verilen isimdir. İhtiyaç sahipleri ailede destek paketi başvurularını e-devlet üzerinden ya da ikametgâh adreslinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapabilmektedir. Gelir şartı olarak 1833 TL sınır bulunmaktadır.  2022 aile destek programının ilk ödemeleri 29 Temmuz gününde yapılmıştır.

E-Devlet Aile Destek Paketine Nasıl Başvuru Yapılır?

E-devlet aile destek paketleri ile ihtiyacı olan her hane başına aylık 450 TL ile 600 TL arasında destekler verilecektir. E-devlet aile destek paketi başvuru yapılabilmesi için bazı şartlar bulunmaktadır. Başvuru yapacak kişi için;

  • Türk vatandaşı olmaması gereklidir.
  • Mavi kart sahibi olmalıdır.
  • 18 yaşından küçük olması gereklidir.
  • İkametgâh adresinin yurt dışında olması gereklidir.

Ayrıca hane içerisinde memur, noter ya da kamu işçisi bulunması durumu olursa başvurular değerlendirmeye alınmamaktadır. Tutuklu olan, öğrenci yurtlarında kalan ya da askerlik yapan kişiler aile destek paketi dışında tutulmaktadırlar.

Aile destek paketleri ile hanelerin gelir düzeylerine göre yıllık 5 bin 400 TL ila 7 bin 200 TL arasında destek verilmiş olmakta ve hane geliri gelir şartından ne kadar az ise o kadar fazla ödeme oranı artmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!