E-Devlet İsim Soyadı Değişikliği Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsim ve soyadlarını değiştirmek isteyen kişilerin e-devlet üzerinden ya da nüfus müdürlüklerine başvuruları ile değişiklik yapmalı mümkündür. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından isim soyadı değiştirmek için e-devletin de kullanılabileceği dile getirildikten sonra e devlet üzerinden yapılan işlemler artırmıştır. Bu noktada e-devlet isim soyadı değişikliği için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği merak edilmektedir.

Başlıklar

İsim Soyadı Değişikliği Nasıl Yapılır?

Çoğu kişi isimlerinden ve soy isimlerinden memnun değildir. Bu nedenle isim ve soyadını değiştirmek istemektedir. Daha önceden sadece nüfus müdürlüklerine yapılan başvuru ile yapılan işlemler e devlet üzerinden de yapılabilmektedir. Daha çok ahlaksız görülen, gülünç duruma düşülen isimlerin değiştirilmek istendiği bilinmektedir.

E-devlet üzerinde isim soyadı değişikliği için kişilerin e-devlet şifreleri almaları gereklidir. PTT şubelerinden aldıkları e devlet şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gereklidir. Daha sonrasında Kurumlar sekmesinde bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığı seçilmelidir.

Başlık seçildikten sonra e devlet içerisinde sunulan hizmetler görülecektir. Liste içerisinde İl/İlçe İdare Kurulu Kararı ile ad veya soyadı düzeltilmesine ilişkin başvuruların alınması seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenek ile başvuru yapılmaktadır.

İsim ve Soyadı Değişikliği İçin Son Tarih Ne Zaman?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada verilen tarih 24 Aralık 2022 tarihidir. 24 Aralık’a kadar işlemlerin yapılması mümkündür. Bugüne kadar binlerce insan isim ve soyadı değişikliği başvurusu yapmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!