Eczacılar İş Bırakıyor! Ne Zaman İş Bırakacaklar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eczacılar iş bırakma kararı aldı. İlaç konusunda sıkıntıların devam etmesi üzerine fiyat kararnamesini yetersiz olarak değerlendiren eczacılar iş bırakma kararı aldı. Buna göre eczacılar belirlenen tarihlerde işbaşı yapmayacak.

Eczaneler Kapalı mı Olacak?

Eczacıların kâr oranlarını belirlemekte olan ilaç fiyat kararnamesinde Temmuz ayında yapılan güncelleme, bu oranın iyileştirilmesi için yeterli gelmedi. 100 liraya kadar olan ilaçtan daha önceden yüzde 25 oranında kâr elde eden eczacılar için bu oran yeni düzenleme ile yüzde 28’e çıktı. 200 liranın üzerinde olan ilaçlarda ise bu tutar yüzde 12’den 13’e çıktı. Yapılan güncellemeyi yeterli görmeyen eczacılar ise ülke genelinde iş bırakacak.

Ülke çapında yaklaşık olarak 25 bin eczane yer alıyor. Eylem takvimi ise ilerleyen günlerde açıklanacak. Buna göre nöbetçi eczaneler açık olacak ancak diğer eczaneler kapalı olacak.

İlaç fiyat kararnamesinin yeniden güncellenmesini talep eden İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan ise “Eczacıların kârını belirleyen TL baremi 13 yıl öncesine ait. 13 yıl önceki 10 TL, bugünkü 10 TL değil. Bizim kârımız her güncellemede eriyor. Her zamla bu kârın düşmesi, bizi kredi çekmeye itti. Meslektaşlarımız mesleklerini bırakıyor. İki eczaneden biri kapatma tehlikesi ile karşı karşıya. Güncelleme, enflasyon oranında yapılmadığı için bizi tatmin etmedi. Yaşayabilmek için bu eylem kararını almak durumunda kaldık” şeklinde konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!