Ek Yerleştirme Başladı, Ek Yerleştirme Nasıl Yapılır?

427620
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binlerce üniversite adayının uzun süredir beklediği an sonunda geldi. Gerek yanlış tercih yapıp yerleşemeyenler gerekse karar değiştirenler yani pek çok kişi ek tercih tarihlerini bekliyordu.

YKS ek yerleştirme konusu özellikle de yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından sık sık gündeme getirilmişti. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ardından öğrencilere tanınan ek tercih hakkı da bugün itibari ile başladı.

Başlıklar

Ek Yerleştirme Ne Zaman Sona Erecek?

Öğrenci Değerlendirme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan YKS ek öncelik kılavuzuna göre tercih tarihleri bugün itibari ile başladı. YKS ek tercihleri 13 Eylül 2022 tarihine kadar yapılabilecek. Öğrenciler yerleştirme başvurularını ÖSYM sistemi üzerinden kısa süreler içerisinde yapabilecek. Ödemeler ise 14 Eylül tarihinde alınacak.

YKS Ek Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

YKS ek tercih işlemleri nasıl yapılır konusuna gelince, öğrencilerin T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte ÖSYM sitesine giriş gerçekleştirmesi gerekli oluyor. ÖSYM web adresi üzerinden giriş yapılabileceği gibi ÖSYM mobil uygulaması üzerinden de ek tercihler yapılabilir. Ek tercihler bugünden 13 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecek.

Ek Tercih Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

YÖK tarafından yapılmış olan açıklama göre ek tercih ödemeleri 14 Eylül 2022 tarihinde alınacak. Ek tercih yapan adaylar tercih ettikleri üniversitelerden birine yerleştikleri takdirde 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!