Elektrik ve Doğalgaza Zam! Ne Kadar Zam Geldi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika gelişmeleri yaşandı. Bu gelişmeler doğrultusunda elektrik ve doğalgaza zam tarifelerinde değişikliğe gidildi. Eylül ayı elektrik tarifeleri açıklandı. Bunun üzerinde pek çok vatandaş ne kadar zam geldi sorusunu araştırmaya başladı. Sanayide elektrik tüketimi %50, evlerde ise %20 arttı. Bu arada, konut doğal gaz tüketimi %20,4, sanayi, elektrik üretimi ve küçük ve orta ölçekli işletmelerde doğal gaz tüketimi %50 arttı.

Başlıklar

Doğalgaza Zam Oranı

Doğalgaz fiyatında bir başka keskin artış yaşandı. BOTAŞ’tan yapılmış olan açıklamaya göre, elektrik üretimi için doğalgaz fiyatı %49,5, endüstriyel doğalgaz fiyatı %50,8 ve yerli doğalgaz fiyatı %20,4 arttı.

Eylül ayı doğalgaz tarifeleri Boru Hatları ve Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde yayınlandı. Doğalgaz da buna bağlı olarak %20 arttı.

Bilindiği gibi doğalgaz ithal bir enerji kaynağıdır ve %99’u yabancı kaynaklardan temin edilmektedir. Doğalgaza olan talebin artması, küresel enerji piyasalarında doğal gaz fiyatlarının yükselmesine neden oldu ki bu durum kamuoyunun yakından tanıdığı ve takip ettiği bir durum. Ayrıca, Avrupa’nın en büyük doğalgaz tedarikçisi Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından doğalgaz fiyatları yükselmeye devam etmiş ve küresel piyasalarda doğalgaz fiyatları pandemi öncesi dönemlere göre %2000’e varan oranda artmıştır.

Elektriğe Zam Oranı

Doğalgaz ile birlikte elektriğe de zam geldi. Konut elektriği yeni gelen zama göre Eylül ayından itibaren %20 zamlı bir şekilde kullanılacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!