Emeklilikte yaşa takılanlar EYT Hakkında Bakandan Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EYT hakkındaki haberler bugün de gündeme getirildi. Emeklilikte yaşa takılmış olanlar için bir açıklama yapıp oldukça umut olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli adayları için masada yalnızca bir tane formül olduğuna değindi.

Bakan Bilgin, şu anda masada tek bir EYT formülü olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Hollandalı ve Alman modeller düşünülmüyor.” Daha önce bir Türk model üzerinde çalışacağını açıklamıştı.

Bakan Vedat Bilgin, EYT araştırmasıyla ilgili gerçekleştirmiş olduğu açıklamada şunları söyledi: Kendi modelimizi uygulamaya koyacağız. ” Bu nedenle bir süredir gündemde yer almakta olan formüller ile değil tamamı ile bu formüllerin haricinde bir çalışma başlatıldığı gözlemlenecektir. Bu konular ile birlikte staj süresi de araştırma konuları içerisinde yer alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Bursa’da yaptığı konuşmada da EYT hakkında açıklama yaptı. Bakan Bilgin, EYT dosyasının önünde olduğunu ve yakında sonuçlanacağını söyledi. Üzerinde çalışıyoruz ve bunun için bir çözüm geliştiriyoruz.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Çalışma Grubu

EYD ile ilgili konular bir süredir gündemde. Ayrıca, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalılığa başlamış, bir yılı doldurmuş ve katkı paylarını doldurmuş ancak yaşı nedeniyle emekliliğine kavuşamayan vatandaşlar için çalışma grubu oluşturulmuştu. Konuyla ilgili çalışma grubu kurulduğunu duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT çalışmaları aşamalarının yılsonuna kadar tamamlanacağını kamuoyuna bildirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!