Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT Yasası Ne Zaman Çıkacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilikte yaşa takılanlar yasası için beklenen tarih geçen günlerde verilmişti. Emeklilikte yaşa takılanlar EYT ne zaman çıkacak için sorular gündemini korumaya devam etmektedir. EYT yasasının meclise gelmek için gün saydığı bilinmektedir. Ancak geçen günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından tarih ve formül açıklaması yapılmıştı. Yapılan açıklamalar ile EYT çalışmalarının hızlandığı düşünülmeye başlanmıştır.

Başlıklar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası İçin Son Durum

EYT yasası için uzun süredir sorula sorulmakta ve gündeme gelmeye devam etmektedir. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı çalışmaya başlayan, buna ek olarak yıllarını ve primlerini dolduran çoğu birey emekliliklerini beklemekteydi. Ancak çoğu vatandaş emeklilik için yaşa takılmıştı. Emekliliklerinde yaşa takılanlar için bir çalışma grubu oluşturulmuştu. Çalışma grubunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamıştır. Ayrıca açıklamasında çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını dile getirmiştir.

EYT Yasası İçin Belirlenen Formül Nedir?

Bakan Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada EYT yasası için tarih ve formül açıklanmıştı. Yapılan açıklamada EYT yasasında kullanılacak olan formül için bakan ‘’Ne Finlandiya ne Almanya; kendi modelimizi uygulayacağız’’ ifadelerinde bulunmuştur. Bu ifadeler sonucunda emeklilikte yaşa takılanlar meselesinin gündeme geldiği ve çalışmalara başlandığı anlaşılmıştır. EYT yasası için mecliste çalışmaların hızlandığı anlaşılmıştır. Ayrıca emeklilikte yaşa takılanlar meselesi ile staj süresi konusu da gündeme getirilecek konular arasında yer almaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!