En İyi Sıkılaştırıcı 6 Egzersiz Hareketi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğu kişi tarafından en iyi sıkılaştırıcı egzersiz hareketler merak edilmektedir. Yapılan araştırmalara göre insanlar hem bedensel hem de zihinsel açıdan sağlıklı olmak için egzersiz hareketlerine ihtiyaç duyar. Düzenli olarak çalışma yapıldığında insanlarda özgüvenin arttığı, stresin azaldığı, ruh halinin iyileştiği ve uyku kalitesinin arttığı görülmektedir.

Başlıklar

Plank

Plank hareketi karın bölgesindeki kasların çalışmasını sağlar. Aynı zamanda core bölgesindeki kasları hedef alır böylelikle bel ve kalça kaslarını gelişimini sağlar. Omurga, boyun ve sırt kasları çalışır.

Squat

Gövdenin üst kısmı dik tutularak, çömelip kalkma ile yapılan bir harekettir. İsteğe göre ağırlıkla da yapılabilir. Squat ön bacak bölgesini, kalça ve diz kaslarının çalışmasını sağlar.

Lunge

Kalça ve bacak bölgesindeki büyük kas guruplarını çalıştırmak amaçlı yapılan bir harekettir. Vücudun alt bölgesini şekillendirmek ve kuvvetlendirmek açısından yararlıdır. Bacakları sıkılaştıran en önemli egzersizler arasındadır.

Jump Squat

Vücudun kalça, karın ve alt bacak bölgesindeki kasları çalıştırır. Bu hareket altyapı gerektiren bir egzersizdir öncelikle standart squat hareketiyle kişinin kendisini güçlendirdikten sonra bu hareketi yapmaya başlaması gerekir. Aksi halde büyük sakatlanma riski ortaya çıkar.

Push Up

Özellikle göğüs bölgesi olmak üzere karın kasları, omuz kasları, arka ve ön kol bölgelerini çalıştıran bir harekettir. Vücudu sıkılaştırıp vücudun yağ yakmasını sağlar. Ayrıca duruş bozukluklarını düzeltmekte faydalıdır.

Reverse Lunge

Öne doğru adım atma ve dizin yere kadar yaklaştırılması ile yapılan lunge hareketine verilen isimdir. İki bacak için de değişimli yapılır. Özellikle ön, arka uyluk kaslarını ve kalça kaslarını çalıştıran bir egzersizdir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!