Enflasyon Düşecek mi? Bakan Nebati’den Açıklama!

464360
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz gün açıklanan enflasyon oranlarının ardından sosyal medyada bu konu pek çok kişi tarafından ele alındı. Ayrıca ilgili bakanlar tarafından da enflasyon oranlarına dair pek çok açıklama yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin’in “yüksek oranlara sahip enflasyonu bir daha geri hiç dönmemek üzere bu topraklardan tamamı ile def edeceğiz” ve “enflasyonun düşüşüne hep birlikte şahitlik edeceğiz” ifadeleri ilgi çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon oranları konusuna dair sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Nebati açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ülkeler bile enflasyon ve durgunluk korkularıyla boğuşuyor. Bu ülkeler, ekonomilerinin son 40 hatta son 50 yılın yüksek enflasyon oranları arasında hızla durabileceğinden korkuyor. Enflasyonu azaltmak için birçok ülkede para politikası kademeli olarak sıkılaştırılsa da, dünya genelinde birçok ülke resesyon artışı ihtimali nedeniyle negatif reel faiz politikaları uygulamaktadır” dedi.

Enflasyonla Mücadeleyi Sürdürüyoruz

Bakan Nebati, enflasyonla mücadele etmeyi sürdürürken, üretimi ve yatırımı hiçbir şekilde durdurmadıklarını belirtti. “Tüm politikalarımız üretimi ve yatırımı teşvik dercesine getirmek ile ilgili. Hatta bu sayede makine ve teçhizat yatırımlarında yüzde 17,8 oranında bir artış söz konusu. Önümüzdeki günlerde enflasyon oranlarında gözle görülür düşüşler yaşanacağına hep birlikte şahitlik edeceğiz. Yüksek enflasyonu bu topraklardan bir daha hiçbir şekilde geri dönmemek üzere def edeceğiz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!