Erdoğan Dünya’ya Seslendi

Erdoğan Dünya’ya Seslendi
Erdoğan Dünya’ya Seslendi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TRT yayınında özellikle Ukrayna savaşındaki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını bekliyoruz. Şeklinde beyanlarda bulundu. Ayrıca anlaşmanın taraflarına üstlendikleri sorumluluklara uygun hareket etmeleri gerektiğini aktardı.

Başlıklar

Gıda Krizine Çözüm

Yayında cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ukrayna’da ki savaş dolayısı ile dünyayı etkileyen gıda ve tahıl krizine nasıl bir çözüm getirildiğine ilişkin soru sorulması üzerine, bu hususta yoğun ve hassa bir şekilde diplomatik ilişkiler yürüttükleri cevabını verdi.

Tüm taraflar ile eşit bir şekilde yürütülen müzakereler neticesinde Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünya ticaretine ve piyasalara açılması amacına ulaştıklarının ve bu mutabakat metninin İstanbul’da imza edildiğinin altını çizdi. Buna ek olarak tahıl fiyatlarının da bu sayede düşüşe geçtiğini belirten Erdoğan, bu düşüşün aynı şekilde devam edeceğini belirtti.

Kararlı Bir Şekilde Anlaşmayı Uygulayacağız

Erdoğan, bu tarihi bir meselede Türkiye’nin nasıl çözüme götüren bir model ile öncülük ettiğini belirterek süreçten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Anlaşama gereği tüm planların İstanbul’da organize edileceğini ve gemilerin nasıl ve ne şekilde tahılları serbestçe dünyaya sunacaklarının burada dizayn edileceğini belirten Erdoğan, tüm tarafların aynı şekilde anlaşma şartlarına sadık kalması gerektiğini ifade etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!