Erken Menopoz Nasıl Tedavi Edilir? Bunlara Dikkat!

featured
zen relaxation - tired 50s gorgeous woman meditating, relaxing to avoid hot flashes, closing her eyes lying on comfortable cushions, studio gray background
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Menopoz, kadınlarda artık yumurta üretilmemesine verilen isimdir. Kadınların 40 yaşından önce menopoza girmelerine ise erken menopoz ismi verilmektedir.  15 ila 29 yaş aralığında bin kadından birinde erken menopoz görülür. 30 ila 39 yaş aralığında ise yüz kadından birinde erken menopoz görülmektedir.

Başlıklar

Erken Menopoz Tedavisi

Erken menopozun tedavi edilmesi mümkündür. Bu noktada uygulanan ve en etkili sonuçlar veren işlem östrojen tedavisidir. Östrojen tedavisinde hastanın rahmi alınmış ise tek başına ancak diğer durumda progesteron eklenerek uygulanmaktadır. Tedavi devamlı şekilde uygulanabilmektedir. Bu tedavi ağızdan yapılabildiği gibi cilde yapıştırılma işlemi ile de yapılması mümkündür.

Menopoz tedavisinde östrojen tedavisi yapılan kadınlarda Alzheimer hastalığı, kolon kanseri gibi hastalıkların daha az görüldüğüne dair bilimsel kanıtlar bulunmaktadır. Fitoöstrojen denen bitkisel östrojenler son zamanlarda daha fazla tercih edilmektedir. Bitkilerde bulunan östrojenler vücutta bulunanlara oldukça benzediği için vücut içerisinde direkt uyum göstermektedir.

Menopoz Döneminde Önerilenler Nelerdir?

Doktorlar tarafından menopoz dönemi önerileri bulunmaktadır. Kadınlara egzersiz ve hayat tarzlarını değiştirme önerilmektedir. Bol bol spor yapılması, doğru VKİ oranına sahip olunması, stresten kaçınılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca zararlı kimyasallardan uzak durulması gereklidir. Kesinlikle sigara içmemeleri ve pasif içicilikten de uzak durulması tavsiye edilir. Kalsiyumu yükse gıdaların tüketilmesi önerilir. Ayrıca antioksidan değeri yüksek besinlerin tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ek olarak bol bol güneşlenmek ve D vitaminin eksik tutulması önerilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!