Ethem Sancak Vatan Partisi’nde, Ethem Sancak Kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethem Sancak dün yapılan tören ile Vatan Partisi saflarına katıldı. Daha önceden AKP’de yer alan ancak geçtiğimiz aylarda partideki görevinden istifa eden Sancak’ın yeni adresi ise Doğu Perinçek’in genel başkanı olduğu Vatan Partisi oldu.

Başlıklar

Vatan Partisi’nde Tören

AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu tarafından ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi sonrasında kararı beklemeyip istifa eden Ethem Sancak’ın yeni adresi belli oldu. Vatan Partisi İstanbul İl binasında düzenlenen tören ile Vatan Partisi saflarına katılan Sancak, açıklamalarda bulundu.

AKP’deyken doğruları söylediği için göze battığını belirten Sancak, AKP yönetiminde ciddi sorunların yaşandığını dile getirdi.

Doğu Perinçek tarafından kendisine rozet takılan Sancak, mücadelesini yeni partisinde sürdüreceğini belirtti.

Ethem Sancak Kimdir?

Ethem Sancak kimdir sorusu da Vatan Partisi’ne katılması sonrasında gündem oldu. 1958 yılında Siirt’te doğan Sancak, özellikle BMC’yi satın alarak savunma alanında önemli bir isim haline geldi. 2021 yılında ise BMC hisselerini Tosyalı Holding’e sattı.

Bunun yanında 2007 yılında Çukurova Grubu’na ait olan medya kanallarını da satın aldı. Siyasi hayatına üniversite yıllarında başlayan Sancak, 2017 yılında daha önceden muhalif olduğu AKP’ye katıldı. AKP’ye ulusalcı kanat eklediği iddia edilen Sancak, geçen aylarda AKP’den istifa etmişti.

Sancak, 2001 yılında Yılın İşletmecisi, 2005 yılında ise Yılın Girişimcisi ödüllerini almıştır. Bunun dışında pek çok ülkeden de onur nişanı sahibidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!