Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook, 2016 yılında kullanıcıları için Facebook canlı yayın özelliğini etkinleştirdi ve artık masaüstü cihazlarda olduğu kadar Android ve iOS’ta da canlı yayın yapma imkanı sunuyor. Bu yazımızda Facebook’ta canlı yayın nasıl yapılır sorusunun yanıtlarını bulacağız.

Öncelikle hesabınızın bir süre aktif olması ve yayın için birkaç arkadaş eklemeniz gerekiyor. Yeni açılan hesaplar için şu an için canlı yayın fonksiyonu aktif edilmeyecektir. Bir hesap açıp birkaç arkadaş ekledikten sonra Facebook Live’ı kullanabilirsiniz.

Başlıklar

Masaüstünde Facebook Canlı Yayını

Facebook’un masaüstü sürümünde canlı yayın çok kolaydır. Facebook profil sayfanıza gittikten sonra, resimde vurgulanan canlı video bağlantısına tıklayın. Bağlantıya tıklamak iki farklı seçenek sunar. Bu ekranda Canlı Yayına Geç düğmesine tıklamanız yeterlidir. Bu aşamadan sonra kimin özel yayıncı olmasını istediğinizi seçebilir ve canlı video etkinliğinize başlayabilirsiniz.

Mobilde Facebook Canlı Yayını

Facebook canlı yapmak için mobil cihazınız uygunsa, ilk olarak profil sayfanıza gitmeniz gerekiyor. Ardından aynı masaüstünde olduğu gibi canlı video bağlantısına tıklamak gerekiyor. Bu noktada ister birinin canlı yayınına konuk olarak katılabilir, ister kendiniz yeni bir canlı yayın açabilirsiniz. Canlı yayın esnasında sizi izlemesini istemediğiniz kişileri canlı yayından gönderebilirsiniz.

Canlı yayına bir açıklama girdikten sonra ayrıca akışınızı herkese açık, yalnızca arkadaşlar veya kendinize özel yapabilirsiniz. Bir akışı izlerken kimi izlemek istemediğinizi bile seçebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!