Fatih Özer Kimdir, Kaç Yaşında? Thodex Fatih Özer Kaç Kişiyi Dolandırdı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırmızı bültenle aranan Fatih Özer hakkında son dakika gelişmeleri yaşandı ve gündemde yerini aldı. Arnavutluk polisi, kırmızı bülten ile aranan Fatih Özer Arnavutluk’ta yakalandı. Bu haberlerin üzerine pek çok kişi tarafından Fatih Özer kimdir ve yakalandı mı gibi sorular sorulmaya başlandı.

Başlıklar

Fatih Özer Kimdir?

Fatih Özer kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce insanı mağdur etmişti. Mağduriyet yaşayan insanların 150 milyon dolarlık kripto paraları ile yurt dışına kaçmıştı. Bunun sonucunda İnterpol tarafından Fatih Özer hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ayrıca Arnavutluk’ta yaşadığı bilinmekteydi. Arnavutluk polisi tarafından Vlora kendinde yakalandığı açıklandı.

2017 yılında Eylül ayında THODEX adlı şirketi kurmasının ardından eski şirketi Koineks şirketinde bulunan kullanıcılar Thodex’e taşınmıştı. Daha sonrasında mağduriyetler yaşanmaya başlandı ve Fatih Özer mağdurların paraları ile yurt dışına kaçmıştır.

Thodex Fatih Özer Kaç Kişiyi Dolandırdı?

Fatih özer 390 bin kullanıcının dolandırılmasına neden olmuştu. 2021 yılından itibaren aranıyordu. 21 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. Fatih Özer için 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası istendi. 2027 kişi bu iddianamede şikâyetçi olarak bulunmaktadır. Şikâyetçilerin ifadelerine göre 356 milyon lira zarar oluştuğu dile getirilmiştir.

Mağduriyet yaşayanlar tarafından oluşturulan iddianame Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Eğer iddianame kabul edilirse 40 bin 564’er yıla kadar hapis cezası için dava açılmış olacak. Emniyet genel müdürlüğü İnterpol daire başkanlığında açıklanan bilgilere göre Fatih Özer’in Türkiye’ye iade işlemlerine başlandığı bildirildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!