Fenerbahçe, Wien’i Farklı Geçti! Olası Rakipleri Kimler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok futbol sever tarafından Fenerbahçe’nin rakibi kim oldu, kura çekimi ne zaman gerçekleşecek gibi sorular araştırılmaya devam ediliyor. Fenerbahçe’nin rakipleri, 26 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşecek olan kura ile belirlenmiş olacak.

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi Rakipleri Ne Zaman Belli Olacak?

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi grupları Haliç Kongre Merkezi’nde kura ile belirleniyor. Avrupa Ligi çekilişi 14.00’te ve Avrupa Konferans Ligi çekilişi 15.30’da başlıyor. Olası Rakipler ise:

  • Manchester United
  • PSV
  • Arsenal
  • Braga
  • Roma
  • Lazio

Avrupa Ligi, her biri dörderli sekiz grupta 32 takımdan oluşacak. UEFA’daki kulüp sıralamalarına göre çantaların belirlendiği kura çekiminde aynı ülkeden takımlar aynı grupta yer alamaz. Grup galibi doğrudan Son 16’ya yükselecek. Avrupa Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci gruplarından üçüncü olan takımlar son 16 tura tura dahil olabilmek içinplay-off turlarında karşılaşacak.

Avrupa Konferans Ligi’nde takımlar dörderli sekiz grupta mücadele eder. Aynı ülkeden takımlar aynı grupta olamaz. Grup kazananları doğrudan Son 16’ya girecek. Grubunda ikinci olan takım, Avrupa Ligi’nde üçüncülük ve son 16 turunda yer almak için mücadele edecekleri Avrupa Konferans Ligi play-off’larına girecek.

Her iki turnuva için de grup maçları 8 Eylül’de başlayacak ve 3 Kasım’da sona erecek. Son olarak Alman ekibini Eintracht Frankfurt Müzesi’ne getiren Avrupa Ligi Finali 31 Mayıs 2023 tarihinde Puskas Arena’da yapılacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!