Freelancer Gelir Elde Edenler Maliye’nin Takibinde

xfreelance calisan kadin.jpg.pagespeed.ic .G5iSSd1S h
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle de son dönemlerde e-ticaret sektörü ve freelancer gelir sayısında büyük bir yoğunluk söz konusu. Pek çok kişi çeşitli sosyal medya platformları üzerinden kendisine gelir sağlıyor. Gelişmelere göre ise artık freelancer gelir elde edenler, maliye tarafından sıkı bir takibe alınacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu gelişmenin e-ticaret sektörünü daha sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi adına son derece önemli olduğunu belirtti. Bakan Nebati; kapsamlı çalışmalar yaptıklarını da vurguladı: “Kayıt dışı ekonominin haksız rekabete neden olan sorunlarını çözmeye kararlıyız. Şu ana kadar YouTube, Facebook, Instagram, Bigo Live, Twitch, TikTok, Dlive ve Scorp’taki kanallar analiz edilerek 65.000 kişi analiz edildi”.

Başlıklar

Vergi Kayıplarını İnceliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vergi kayıplarının detaylı bir şekilde incelendiği ve analizlerin alındığı da belirtildi.

“Tüm dünyada hızla büyüdüğü gibi Türkiye’de de e-ticaret sektörü hızla büyüyor.Bu süreçte sanal ticaret piyasaları üzerinden gerçekleştirilen ticaretin finansal yönetimi kritik önem taşıyor. E-ticaret sektörünün çok daha sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi ve aynı zamanda da gelişebilmesi amacıyla Risk Analizi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kapsamlı araştırmalara dayanarak olası vergi kayıplarının detaylı bir incelemesini ve analizini yapıyoruz”.

Sosyal Medya Gelirleri Yakından İnceleniyor

Reklam gelirleri, canlı yayın platformu gelirleri, içerik prodüksiyon gelirleri, online oyun gelirleri, yani sosyal medyadan elde edilen sosyal medya gelirleri için vergi yükümlülükleri de yakından inceleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!