Gebelikte Sigara Neden Zararlı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebelikte sigara içmek normal koşullarda sigara içmekten çok daha zararlı sonuçlar yaratmaktadır. Normalde de sigara içmek vücut üzerinde çeşitli zararlara neden olsa da özellikle hamileler için çok daha risklidir.

Gebelikte Sigara İçmek Neden Çok Zararlıdır?

Her zaman sigara içmek vücut üzerinde son derece tehlikeli sonuçlar yaratmasına karşılık özellikle gebelikte sigara içmek çok daha kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Gebelikte içilen sigara anneye büyük zararlar verdiği gibi aynı zamanda bebeklerde de kalıcı zararların oluşmasına neden oluyor. Gebelikte sigara içildiğinde bebek karbon monoksit gibi son derece zararlı bir gaza maruz kalıyor ve bu durum ise başta ciğerleri olmak üzere kan ve besin değerlerinde azalma meydana gelmesine neden olmaktadır. Ayrıca nikotin de bebeğe bulaşmakta, nikotin ile bebeğin kalp atış hızları artmakta, fetüs solunumu da yavaşlamaktadır.

Alanında yapılan araştırmalar hamileyken sigara içmenin son derece zararlı olduğunu göstermektedir. Bu yüzden sağlıklı bir gebelik süreci geçirmek isteyen ve bebeklerini de sağlıklı bir şekilde büyütmek isteyen anne adaylarının kesinlikle sigaran uzak durmaları gerekmektedir. Aynı zamanda anne adayları pasif içici olmalarına yol açacak yani sigara içilen ortamlardan da uzak durmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!