Göz Kapağı Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blefaroplasti ya da göz kapağı estetiği, alt ve üst göz kapaklarına uygulanan bir ameliyattır. Sarkmış deri ve fazla kas dokusunun çıkarılması ve göz çevresi dokularında yapılan gerdirme işlemleri gibi cerrahi uygulamalar bütünüdür. Plastik cerrahi uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Göz kapaklarında yaşanan bollaşma, renk değişiklikleri, kırışıklık gibi problemlerin tedavi işlemi için uygulanır.

Başlıklar

Göz Kapağı Ameliyatı Nedir?

Göz kapağı ameliyatı ya da göz kapağı estetiği yaşlandıkça elastikiyet kaybı neticesinde fazla derinin göz kapaklarında toplanması sonucunda gerçekleştirilir. Göz altlarında torbalanma ya da renk değişimleri yaşanabilir, kırışıkla ve sarkmalar görülebilir ve yorgun bir yüz ifadesi oluşabilir. Ayrıca üst gözkapağında düşüklük ve kaz ayağı çizgilerinin oluşması sonucunda tercih edilir. Göz kapaklığı düşüklüğü sonucunda bazen görmenin engellenmesi dahi yaşanabilir. Ayrıca estetik olarak da kötü bir görüntü ortaya çıkar.

Göz Kapağı Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılır?

Göz kapağı ameliyatı yaş olarak daha çok 35 yaş üstü bireyler tarafından tercih edilmektedir. Göz kapaklarında görülen yaşlanma belirtileri özellikle otuz beş yaş civarında görülmeye başlar. Yaşlanma ile sarkmalar yaşanır. Bu nedenle 35 yaş üstü tarafından tercih edilir. Ancak ihtiyacı olan her yaşta yapılması mümkündür. Göz kapakları üzerinde yaşanan yaşlanmayı engellemez ancak canlı ve dingin bir görünüm bırakır. Ayrıca göz kapaklarında yaşanan problemler sonucunda yaşanacak olan görme kayıpları gibi sorunların önüne geçilmesi sağlanır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!