Göz Tembelliği Nedir, Neden Olur?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle çok fazla farklı ışığa maruz kalan gözler, belirli faktörlere bağlı olarak bazı hastalıklar ile karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle gözde tembellik nedir, göz tembelliği neden olur gibi sorular pek çok kişinin merak ettiği sorulardır.

Göz tembelliği; göz ardı edilemeyecek ciddi bir problemdir. Bu hastalık beyinde veya gözlerde herhangi bir anormallik olmamasına rağmen bir veya iki gözde körlüğe neden olur. Göz tembelliğinin genellikle iki ana nedeni vardır. Biri gözün içinde kayıyor, diğeri ise şaşı bir durumda olabilir. Bu bozuklukların her ikisi de bir an önce tedavi edilmezse gözde tembellik olması kaçınılmazdır.

Gözdeki tembellik hastalığı ile daha çeşitli sorunlar da görülebilir. Örneğin, tembel gözler ‘katarakt’, ‘şaşılık’ ve göz kapaklarının düşmesine neden olabilir. Göze bağlı hastalıklar, görme kaybı ve tam körlük gibi ciddi sorunlara yol açtığı için önemli bir sağlık sorunudur. Göz hastalıkları kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle de bir an önce uzmanlara başvurulması gerekir.

Göz Tembelliği Tedavisi

Göz tembelliği tedavisi için herhangi bir şekilde göz ameliyatı yapılmaz. Bir hastaya ambliyopi teşhisi konulduktan sonra doktorlar önce gözü veya ambliyopik gözü aktive etmek için gözlük önerirler. Alternatif olarak, en iyi gören gözlerinizi kapatmanız ve ara sıra daha zayıf olan gözlerinizi çalıştırmanız önerilir. Göz tembellik sorunu hem egzersizle hem de gözlükle aşılabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!