Green Card 2022 Başvuruları Bugün Başladı

green card
Green Card başvuruları 5 Ekim 2022 tarihi itibarıyla başladı.
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Green Card başvuruları 5 Ekim 2022 tarihi itibarıyla başladı. ABD’de kalıcı ikamet etme hakkı veren Green Card için başvuru şartları da belli oldu. ABD her yıl kendisine az sayıda göçmen gönderen ülkelerden rastgele seçim yöntemiyle yaklaşık 55 bin göçmen vizesi alma hakkı tanımaktadır.

Başlıklar

Green Card 2022 İçin Başvuru Tarihleri

Green Card başvuru tarihleri için ABD Freetown Büyükelçiliği tarafından DV çekilişine ilişkin başvuru tarihleri açıklandı. Elçilik tarafından yapılan açıklama kapsamında bu yıl Green Card başvuruları 5 Ekim ile 8 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Amerika Birleşik Devletleri’nde oturma ve çalışma hakkı kazanmak isteyen binlerce kişi Green Card başvuru şartlarını ve tarihlerini merak ediyordu.

Başvuru Şartları

Ülkenizin ABD hükümeti tarafından Yeşil Kart başvurusu yapabilen ülkeler listesinde yer alması gerekmektedir. Türkiye bu listede yer almaktadır. ABD, son 5 yıl içerisinde toplam 50 bin kişiden fazla kişiye göç vermiş ülkelere başvuru hakkını genellikle tanımamaktadır.

Green Card başvurusunda bulabilmek için en az lise mezunu olmanız gerekir. Eğer en az lise mezunu değilseniz, son 5 yıl içerisinde uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 yıl süreyle çalışmış olmanız gerekir. Ancak bu iş deneyiminin ABD’nin Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan meslek unvanları listesinde karşılık bulması gerekmektedir. 18 yaşını dolduran kişiler bireysel olarak başvuru yapabilecekleri gibi 18 yaşından küçükler ise ebeveynlerinin gözetiminde başvuru yapabileceklerdir.

Green Card resmi internet sitesi üzerinden başvuruda bulunmanız gerekir. Her başvuru döneminde sadece 1 defa kayıt hakkınız bulunmaktadır. Eğer birden fazla başvuruda bulursanız, başvurunuz iptal ediliyor. Başvuru kaydı tamamlandıktan sonra size verilen onay numarasını mutlaka saklayınız. Çünkü hak elde edip edemediğinizi yine aynı başvuru sitesi üzerinden bu onay kodu ile kontrol edeceksiniz.

Başvurular ücretsiz olmakla birlikte çekiliş sonucunda hak kazandığınız taktirde ABD’ye gitmek için bazı harcamalar yapmanız gerekecek. Başvuruda bulunmak için İngilizce bilmek zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak, Yeşil Kart’a hak kazandığınızda İngilizce yeterliliğinin sağlanması gerekir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Yeşil Kart çekilişine katılmak için 2022 DV Lottery başvuruları ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bu sebeple herhangi bir resmi kuruma ihtiyaç duyulmadan DV Lottery resmi web sitesinden başvuru yapılabilir. Söz konusu site İngilizce yayınlandığı için başvuru sürecinde tüm aşamaların tam olarak anlaşılması ve doğru yanıtlanması için İngilizce bilgisi gerekmektedir. Çünkü Green Card başvurusunda bulunanların istenilen bilgileri eksiksiz ve hatasız bir şekilde girmeleri gerekmektedir.

Başvuru Sonuçları

Green Card başvurusunda bulunanların çekiliş sonuçları için yine aynı siteden sorgulama yapabilecekleri açıklandı. Bu sitede “Katılımcı Durum Kontrolü” sayfasından adaylar kendilerine verilen onay numaralarını girmek suretiyle elektronik ortamda başvuru sonuçlarını öğrenebilirler. Çekilişe hak kazanamadıysanız önümüzdeki yıl tekrar başvuru yapabilirsiniz. Yeşil Kart çekilişinde kazandığınız takdirde yine aynı sayfada yer alan yönergeleri izleyerek sizden talep edilen formları ve belgeleri Kentucky Konsolosluk Merkezi’ne (KCC) gönderiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!