Growth Hacking Nedir Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir dijital pazarlama yöntemi olarak geliştirilmiş olan Growth hacking, en kısa yollu büyüme stratejisi olarak tanımlanabilir. Bu plan daha çok yeni İnternet girişimlerinde görülmektedir. Growth hacking nedir sorusuna verilen en yaygın cevap “hacking Growth”tur. Bunun nedeni, bu yöntemin küçük bir bütçeyle uygulanabilmesi ve kısa sürede amaçlarına ulaşmasıdır. “Hack” kelimesi hem düşük maliyetli hem de hızlı büyüme anlamında kullanılmaktadır.

Growth Hacking Nasıl Yapılır?

Hızlı ve önemli büyümeyi hedefleyen pazarlama stratejileri belirli modeller aracılığıyla uygulanmaktadır. Growth hacking nasıl yapılır sorunuza cevap olarak size “AARRR” kodlamasını gösterilebilir. Hızlı iş büyümesi için çeşitli teknikler vardır. Bununla birlikte, büyüme korsanlığı için gerekli teknikler temel olarak üçe ayrılabilir. “Growthhacking”, içerik pazarlaması, sosyal ağlar ve reklam faaliyetleri yoluyla gerçekleştirilebilir.  İçerik pazarlaması, içerik oluşturma yoluyla kullanıcıları kazanmayı amaçlar. Bu kapsamda şirket, analizler sonucunda belirlenen hedef kitleye hitap eden içerikler hazırlamaktadır. Sonuç olarak, organik trafik elde edeceksiniz.

Bu işin sosyal medya ve sosyal ağlar tarafında ise firmalar, belirledikleri hedef kitleler üzerinde özel araştırmalar da yapmaktadırlar. Bu nedenle firmalar sosyal medya üzerinden yeni kullanıcılar kazanmayı hedeflemektedir. Reklam araştırması bu teknikler arasında en kapsamlısı olmaktadır. Eğitim kurumları, dijital dünyanın tüm avantajlarıyla hedef kitlelerini etkilemeye çalışır. GrowthHacking gerçekleştirenler SEO, veri analizi, içerik oluşturma ve daha pek çok konuda da uzmandırlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!