Hamilelikte Kaç Kez Aşı Yapılır? Hamileler İçin Önemli!

featured
Pregnant woman receiving vaccination.
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamilelikte kaç kez aşı yapılabilir sorusu özellikle canlı aşıların yapılmasının önerilmemesinden dolayı hamile bireyler tarafından merak edilmektedir. Ancak hamilelik dönemi için önerilen bazı aşılar vardır. Bu aşıların kesinlikle doktor tavsiyesi dışında yaptırılmaması gereklidir.

Başlıklar

Hamilelikte Uygulanan Aşılar Nelerdir?

Hamilelik döneminde aşılar 2. ya da 3. ayda uygulanmaya başlar. Bu aşılar ölü doğum, büyüme geriliği ya da sinirsel sorunların oluşmaması adına bebeği korumak için yapılır. Hepatit B aşısı bulunmayan ve karşılaşma ihtimali bulunan kişilere Hepatit B aşısı yapılır. Grip aşısı uygulanabilir. Eğer kişi daha önce tetanos yapılması gerekir. Doktor önerisi ile meningokok aşısı yapılabilir. Kuduz aşısı da herhangi bir sorun yaratmayan aşılardan bir tanesidir. Bunların dışında polio, pnömokok, boğmaca, Hepatit A, sarı humma ve kolera doktorların gerekli gördüğü aşılardandır.

Hamilelikte Kaç Kez Aşı Yapılır?

Hamilelikte tetanos aşısı olmayan anne adaylarının en az iki kez tetanos aşısı yaptırmaları gereklidir. İkinci doz doğum gerçekleşmeden en az iki hafta öncesinde yapılmadır. Ancak tetanos aşısı anne adayının aşıyı yaptırmasının üzerinden 10 yıl geçmişse yapılmaktadır. Bir ar arayla toplam 2 kere yapılabilir. Çeşitli durumlarda bir yıl içerisinde toplamda 5 kez yapılması dahi mümkündür.

Hamilelikte Yapılması Önerilmeyen Aşılar Nelerdir?

Hamilelikte yapılması önerilmeyen aşılar vardır. Bunlar BCG, kızamık, suçiçeği, kabakulak ve kızamıkçık aşılarıdır. İçerisinde canlı hücre bulunmasından dolayı önerilmez.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!