Hastanelerde Yeni Dönem… Beyaz Reform Başladı.

hastanelerde beyaz reform basladi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni dönemde sağlık hizmetlerini kapsayan bir sistem geliştirildi. Beyaz Reform adı verilen sistemin en dikkat çekici özelliği ise ödül ve teşvik konuları. Hazırlanan taslağın son aşamaya gelmesiyle birlikte detaylar da netleşmeye başladı…

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Beyaz Reform sistemine ait açıklama yaptı.

Koca, bu yeni sistemin devreye girmesiyle birlikte doktorların isteğe bağlı olmak koşuluyla mesai sonrasında bile hasta kabulü yapabileceklerini belirtti.

Bakan Koca, açıklamalarına “Kısa sürede çok hasta bakılmasını sakıncalı buluyoruz.” ifadeleriyle devam etti. Bu sistem ile birlikte doktorların hastalarıyla gereğince ilgilenebileceğini ve böylelikle hekimlik konularında alınması gereken kararların daha sağlıklı şekilde alınabileceğini ifade etti.

Beyaz Reform ile Randevu Arası En Az 10 Dakika Olacak.

Bakan Koca, Merkezi Tabip Randevu Sistemi`ne ait yeni uygulama hakkında da bilgi verdi.

Hekim randevularının ortasında en az 10 dakika olmasının mecburî kılındığını açıklayan Bakan Koca, “Sistem 10 dakikadan kısa süreyi kabul etmez. Muayene müddetleri tabibe ve branşın özelliğine nazaran değişir.” dedi.

hastane 5793

Yedek randevu sistemi açıldı

Bakan Koca, MHRS üzerinden hekim randevusu alan her 100 bireyden ortalama 30`unun randevusuna gelmediğini belirtti. Tabiplerin, randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek vakit harcamamaları için, hastanelerin yedek randevu açmasına müsaade verildi.

“Hastaneler, saat başı en çok 1 yedek randevu açabilir”

Açıklamada, şu tabirler yer verildi:

“Açılan yedek randevuların, randevusuna gelmeyen hasta oranının altında olması kaidesi vardır. Hastaneler, saat başı en çok 1 yedek randevu açabilir. Yedek randevular MHRS üzerinden alınmaktadır. Uygulama süreksiz ve tabiplerin isteğine bağlıdır.”

saglk 6375

“Gelmeyeceğiniz randevuyu iptal edin”

Bakan Koca, “Gelmeyeceğiniz randevuyu iptal edin” davetinde bulundu.

Fahrettin Koca, mevcut sıkıntıların ıslahatın yerleşmesi ve yeni önlemlerle çözüleceğini vurgulayıp, “Sağlık sistemi özgül tartısı çoktan düşmüş tezlerle eleştirilmemeli.” ifadelerini kullandı.

saglik 8698
saglik 7417
saglik 6785
saglik 6735

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!