Havrita Kapandı, Havrita Neden Kapatıldı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde özellikle sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda karşılaşılan Havrita çoğu kişi tarafından bilinmemektedir. Yapılan paylaşımların da etkisi ile Havrita kapatılmıştır. Bu nedenle Havrita nedir, neden kapatıldı gibi sorular ortaya çıkmıştır.

Başlıklar

Havrita Nedir?

Havrita uygulamasına herkesin kayıt yaptırması mümkündü. Bu şekilde profilini oluşturan kişiler başıboş bir köpek gördüğünde bu uygulama üzerinden paylaşımlar yapmaktaydı. Bu şekilde köpeklerin yerleri gösterilmekteydi. Bunun sonucunda köpeklerin yerlerinin gösterilmesi ve ölümlerine sebep olunması düşünceleri ortaya çıkmıştır. Bu konu yüzünden uygulama sosyal medya üzerinden tepkileri kendisine çekmiştir.

Havrita uygulaması Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulmuştur. Bu platform tarafından kurulması ile daha çok dikkatleri kendisine çekmiştir.

Havrita Neden Kapatıldı?

Sokak aralarında başıboş duran köpeklerin yerlerinin farklı kişiler tarafından işaretlenmesini sağlayan uygulama için sosyal medya üzerinden Havrita kapatılsın hashtagleri ile paylaşımlar yapılmaya başlanmıştır. Daha sonrasında kapatılan işlemleri için İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu harekete geçmiştir. Komisyon Başkanı Avukat Gülsaniye Ekmekçi tarafından yapılan açıklamada Antalya Muratpaşa üzerinde işaretlemeler yapılmasının ardından 8-10 tane köpeğin zehirlendiğini dile getirmiştir. Bu durum örnek gösterilerek dava açma kararı alındığı belirtilmiştir.

Dava sonucunda Havrita uygulamasına erişim engeli getirilmiştir. Havrita uygulama sahibi erişim engeli sonucunda bugün itibariye kısa bir süre ara verildiği yönünde açıklama yapmıştır. Uygulama sözcülüğünü yapan avukat ise sitenin o amaçla kullanılmadığını insanların zarar görmemesi için oluşturulduğunu dile getirmiştir. Ayrıca sitede erişim engeli bulunmadığı sahibinin siteyi tamamen durduğu dile getirilmiştir. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!